„Norime išlikti konkurencingu ir atsakingu darbdaviu, todėl reaguojame tiek į esamą situaciją rinkoje, tiek į išorinius ir vidinius procesus, – teigia „Rimi Lietuva“ personalo vadovė Vaida Kaikarienė. – Tad daugelį mūsų darbuotojų greitai pasieks informacija, kiek nuo balandžio pakilo jų darbo užmokestis.“

Keli atlyginimų kėlimo etapai

Kaip pranešime teigia „Rimi Lietuva“ personalo vadovė V. Kaikarienė, atlyginimai kai kuriems darbuotojams jau buvo peržiūrėti ir sausio mėnesį, kadangi nuo metų pradžios kilo vidutinis minimalus darbo užmokestis. Dabar atlyginimai peržiūrimi dar kartą, tai bus daroma ir rudenį.

„Įmonėje keletą kartų per metus vyksta susitikimai su darbuotojais, per kuriuos vertiname, ar žmogus pasiekė kartu su tiesioginiu vadovu išsikeltus tikslus. Stebime, kaip jam sekasi auginti savo kompetencijas. Dažniausiai analizuojame praėjusius jo veiklos metus ar praėjusį ketvirtį: kokių rezultatų pavyko pasiekti, ar išaugo jo kompetencijos, ką dar reikėtų ugdyti. Jei darbuotojo veikla atitinka visus keliamus reikalavimus konkrečiai darbo pozicijai, o jo kompetencijos puikiai įvertinamos, tai turi įtakos galimam darbo užmokesčio kilimui. Žinoma, atsižvelgiame ir į rinkos situaciją“, – teigia personalo vadovė.

Jei žmogus sąžiningai dirba ir rodo iniciatyvą, atlyginimo kilimo gali tikėtis kiekvieną kartą, kai peržiūrima jo kvalifikacija, buvo sakome pranešime spaudai.

„Turime nemažai sėkmės istorijų, kai žmogus prie „Rimi“ prisijungė kaip praktikantas ir, likęs pas mus dirbti, galiausiai tapo vadovų komandos nariu. Todėl nesvarbu, kur tas pirmas laiptelis buvo žengtas, jei darbuotojas mokosi ir yra įsitraukęs į veiklą įmonėje, nori tobulėti ir prisiimti atsakomybę, tam sudarytos visos galimybės organizacijos viduje. Prekybos centruose turime kvalifikacijos sistemą – jei darbuotojui puikiai sekasi ir jis sparčiai auga, jo atlyginimas gali kilti net nelaukiant pavasario ar rudens“, – sako V. Kaikarienė.

Šiuo metu prie „Rimi“ kolektyvo prisijungia ir vis daugiau nuo karo pabėgusių ukrainiečių – jų skaičius jau siekia 51. Personalo vadovė sako, kad įmonė visiems 3300 darbuotojų vienodai, nepriklausomai nuo jų tautybės, lyties ar amžiaus, garantuoja kompetencijas atitinkantį atlygį, stabilumą bei socialinį saugumą.

Prekybos tinklas „Rimi“ daugelį metų nuosekliai dirba socialinėje srityje, integruodamas visų amžiaus grupių žmones bei neįgaliuosius. Didelis dėmesys skiriamas ir jaunimo užimtumo didinimui: „Mielai priimame dirbti ir studentus. Lanksčiai derinamės prie jų galimybių, mums rūpi, kad nenukentėtų studijos ir ateityje jie toliau tęstų darbą mūsų organizacijoje. Branginame kiekvieną mūsų darbuotoją.“

Šiuo metu Lietuvoje veikia 79 mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvės bei e. parduotuvė „Rimi.lt“, bendrovėje dirba daugiau nei 3 300 darbuotojų. „Rimi“ šiemet tęsia savo plėtros planą, kuriame numatyta iki 2023 m. fizinių parduotuvių skaičių padidinti iki 100.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją