Įvertinusi visus neigiamus veiksnius, galinčius paveikti JCKU ir jos grupės kapitalą, ir apibendrinusi SREP rezultatus, Lietuvos banko valdyba praneša nustačiusi JCKU ir JCKU grupei papildomo kapitalo reikalavimo dydį, siekiantį 3 proc. JCKU ir 2,9 proc. JCKU grupės pagal riziką įvertintų pozicijų sumos.

Papildomo kapitalo reikalavimo dydį JCKU ir JCKU grupė turi dengti bent 56,25 proc. bendro 1 lygio nuosavo kapitalo (CET1) ir bent 75 proc. 1 lygio kapitalo (T1).

Atsižvelgiant į papildomo kapitalo reikalavimo dydį, turi būti tenkinami šie minimalūs SREP nuosavų lėšų reikalavimai: 6,2 proc. JCKU ir 6,1 proc. JCKU grupės bendro 1 lygio nuosavo kapitalo pakankamumo koeficientas; 8,25 proc. JCKU ir 8,2 proc. JCKU grupės 1 lygio kapitalo pakankamumo koeficientas; 11 proc. JCKU ir 10,9 proc. JCKU grupės bendro SREP kapitalo pakankamumo koeficientas.

JCKU ir JCKU grupei rekomenduojama turėti po 0,5 proc. antros pakopos gairių (angl. P2G) kapitalo dydį, jis turėtų būti įtrauktas į JCKU ir JCKU grupės kapitalo planavimo ir rizikos valdymo sistemas, įskaitant norimos prisiimti rizikos valdymo sistemą ir gaivinimo planavimą.
Lietuvos banko duomenimis, JCKU vienija 11 kredito unijų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją