Pasaulis pagaliau suvokia rizikas

Visuomenininkai neseniai Lietuvos pasienyje su Baltarusija surengė akciją, kuria ragino Vyriausybę imtis dar griežtesnių priemonių pieš Rusiją ir Baltarusiją – uždrausti iš jų importą ir tranzitą per Lietuvą. Panašios akcijos vyksta ir Lenkijoje.

Finansų analitikas Marius Dubnikovas Delfi TV laidoje „Iš esmės“ svarstė, kad tokios sankcijos veikiausiai ir bus įvestos, tai – tik laiko klausimas.

„Greičiausiai neišvengsime griežtinimų, jie tikrai bus, nes situacija kaista, o ne deeskaluojasi. Ir iš Vakarų pasaulio tikrai sulauksime vis didesnio varžtų spaudimo būtent Rusijai ir Baltarusijai. Bet šiame etape jau turėtume vadovautis ES priimtomis taisyklėmis, draudimais. Mes labai daug padarėme atkreipiant dėmesį į Rusiją, į jos elgesį, keliamus pavojus. Dažnai turėdavome įrodyti, kad šis partneris nėra toks patikimas ir gražus kaip atrodo, o yra priešingai. 

Šiandien išsivystęs pasaulis labai aiškiai suvokia rizikas, tam pajungti analitiniai centrai, vertinamas poveikio ir naudos efektas. Ir tiek ES, tiek JAV, tiek Japonija ir Australija – koalicija yra milžiniška – priiminėja vis naujas tvarkas, kurias tik reikia spėti įgyvendinti“, – teigė M. Dubnikovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)