Bendrovė uždirbo 87 mln. JAV dolerių grynojo pelno. Pagerėjusios makroekonominės sąlygos turėjo teigiamos įtakos ir kitiems bendrovės veiklos rezultatams, o Mažeikių rajone įsikūrusi naftos perdirbimo produktų gamykla paskutinį praėjusių metų ketvirtį padidino perdirbimo pajėgumus beveik iki maksimumo.

Išnaudodama 76,6 proc. faktinio savo pajėgumo per 2021 metus vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo produktų gamykla perdirbo 8,5 mln. tonų žaliavos. Lyginant su 2020 metais gamybos apimtys padidėjo kiek daugiau nei 3,6 proc. Dėl perdirbamos skirtingų rūšių žaliavinės naftos, lyginant 2020 ir 2021 metus pasiekta 1 procentu geresnė šviesiųjų naftos produktų išeiga.

„Naftos perdirbimo pramonei, o kartu ir „Orlen Lietuva“, šiemet kyla daugybė iššūkių. Jei norime išlikti, privalome transformuotis,“ – teigia bendrovės generalinis direktorius Michal Rudnicki. – „Tam buvome pasiruošę. Per pastaruosius ketverius metus daug dėmesio skyrėme įvairių žaliavinės naftos rūšių testavimui. Vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo produktų gamykla yra visiškai technologiškai pasiruošusi perdirbti ne rusišką naftą. Taigi nenutrūkstantis gamybos procesas yra užtikrintas esant bet kuriam geopolitiniam scenarijui“.

„Orlen Lietuva“ neseniai tapo PKN ORLEN integruotos naftos chemijos grandinės dalimi.
PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis bei didžiausia įmonė Vidurio ir Rytų Europoje, įtraukta į prestižinį „Fortune Global 500“ sąrašą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją