„Didžioji dalis priemonių bus skirta mažesnes pajamas gaunantiems asmenims, taip pat jautrioms visuomenės grupėms bei energetikos kainoms amortizuoti“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė G. Skaistė.

Pasak jos, antiinfliacinės priemonės padės gyventojams dorotis su augančiomis energijos ir maisto kainomis, o tam numatytos papildomos lėšos atsispindės patikslintame valstybės biudžete, kurio projektas bus pateiktas Vyriausybei balandžio viduryje.

„Tikimės, kad gegužės mėnesį pavyks jį priimti“, – kalbėjo ministrė.

G. Skaistės teigimu, patikslintame biudžete bus numatytos ir papildomos dotacijos „Lietuvos geležinkelių“ infrastruktūrai netekus baltarusiškų ir rusiškų krovinių, taip pat ukrainiečiams išlaikyti Lietuvoje.

Ministrė, be kita ko, patikino, kad šalies finansų „padėtis tikrai kontroliuojama“.

„Natūralu, kad karo pasekmes jaučia visos Europos šalys, taip pat ir Lietuva, dėl to artimiausiu metu bus atnaujintos ekonominės prognozės, kaip atrodys Lietuvos ekonomika“, – teigė ministrė.

G. Skaistė pabrėžė, kad pernai skelbtos ekonomikos augimo prognozės 2022 metams jau yra pasenusios – atnaujintos prognozės rodo, kad ekonomika dėl karo neaugs tiek, kiek planuota anksčiau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją