Apeliacinis teismas kovo 29 dieną atmetė „Belor“ skundą ir paliko galioti pastarajai nepalankią Kauno apygardos teismo šiemet vasarį priimtą nutartį.

„Nėra pagrindo sutikti su apeliante („Belor“ – BNS), kad šiuo konkrečiu atveju „Rietavo veterinarinės sanitarijos“ nenurodymas „Arvi ir ko“ kreditorių sąrašuose reiškia buvus vienos grupės įmonių „Arvi ir ko“ bei „Rietavo veterinarinė sanitarija“ susitarimą dėl reikalavimo atsisakymo“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

„Belor“ teigė, jog keliant bankroto bylą „Arvi ir ko“ „Rietavo veterinarinė sanitarija“ nebuvo nė viename iš du kartus 2019 metais tikslintų kreditorių sąrašų, nes abi tos pačios grupės įmonės buvo dėl to susitarusios.

Tuo metu „Arvi ir ko“ administratorius nurodė, kad „Rietavo veterinarinė sanitarija“ 8,7 mln. eurų reikalavimą „Arvi ir ko“ dar 2016 metais buvo perleidusi bendrovei „IBI innovative Bio Industries“, tačiau tik 2020 metų balandį, po kelių metų bylinėjimosi, ši reikalavimo perleidimo sutartis buvo pripažinta negaliojančia.

Teismui pripažinus teisėtais „Rietavo veterinarinės sanitarijos“ reikalavimus, įmonė buvo įrašytą į antrą „Arvi ir ko“ kreditorių eilę.

„Arvi ir ko“ bankroto byla iškelta 2020 metų gruodį.

„Belor“ iš V. Kučinsko įmonių siekia atgauti skolą pagal 2016 metų pradžioje pasirašytą vekselį bei jo pagrindu išduotą vykdomąjį įrašą. Šis dokumentas buvo perduotas vykdyti antstoliui, tačiau skolos išieškoti nepavyksta iki šiol, o areštuoto turto nepakanka kreditoriaus reikalavimui patenkinti.

V. Kučinskas yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas Rusijos bankui „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

„Arvi ir ko“ ir „Rietavo veterinarinė sanitarija“ yra pripažintos bankrutavusiomis. Bankroto bylos taip pat yra iškeltos grupės įmonėms „Arvi kalakutai“, „Arvi fertis“, „Marijampolės pašarai“.

V. Kučinskas siekė ir asmeninio bankroto, tačiau teismai tokio prašymo netenkino motyvuojant verslininko nesąžiningumu ir pateikta ne visa informacija apie nemokumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją