Tačiau kartu jis pažymi, kad yra ruošiamas dar bent vienas įrankis, skirtas padėti su iššūkiais būtent šioje konkrečioje situacijoje susiduriančiam verslui.

„Reikia pasidžiaugti, kad Europos Komisija labai greitai sureagavo ir dar praėjusią savaitę patvirtino specialų teisės aktą, mes jį vadiname Karo komunikatu. Tai yra specialus valstybės pagalbos režimas (panašus buvo ir kovido atveju), pagal kurį valstybės narės gali konstruoti specialias šiai situacijai pritaikytas pagalbos schemas“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė K. Motiejūnas.

Kaip pažymi „Invegos“ vadovas, dabar, sulaukus EK leidimo taikyti naują pagalbos mechanizmą pagal „Karo komunikatą“, plėtros įstaiga kartu su Ekonomikos ir inovacijų ministerija rengia naują priemonę verslui.

„Dokumentas suteikia galimybes rasti priemones, pritaikytas šiai situacijai. Mes dabar su Ekonomikos ir inovacijų ministerija intensyviai diskutuojame, ką galime padaryti šalia esančių priemonių, kuriomis verslas gali naudotis“, – aiškino jis.

„Panašu, kad mažiausiai vieną specialią priemonę turėsime, o galbūt ir daugiau“, – tikino K. Motiejūnas.

ELTA primena, kad, prieš dvejus metus prasidėjus pandemijai, „Invegos“ suteikta finansinė pagalba verslui siekia daugiau kaip 1 mlrd. eurų. Iš jų daugiau kaip 400 mln. eurų skirtas finansavimas yra per COVID-19 pagalbos priemones. INVEGA nuo pandemijos pradžios verslui pasiūlė 12 įvairių priemonių iš COVID-19 pagalbos paketo, kad padėtų spręsti versle dėl šios krizės atsiradusius finansinius iššūkius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją