Iki

Velykų sekmadienį, balandžio 17 dieną, „Iki“ parduotuvės nedirbs, o antrąją Velykų dieną, pirmadienį, jos dirbs įprastu grafiku, rašoma pranešime spaudai. Tinklas praneša, kad šeštadienį parduotuvės taip pat dirbs įprastai.

„Rūpinamės, kad visi mūsų pirkėjai galėtų apsipirkti patogiai, tačiau taip pat mums itin svarbūs ir mūsų tinklo darbuotojai. Per didžiąsias metų šventes norime suteikti jiems galimybę pailsėti ir praleisti laiką su šeima, todėl Velykų sekmadienį mūsų tinklo parduotuvės nedirbs“, – pranešime teigia prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Prieš Velykas pirkėjai raginami kruopščiai planuoti šventinius pirkinius, į prekybos vietas atvykti su pirkinių sąrašu, laikytis atstumo ir naudotis savitarnos kasomis, šventinį apsipirkimą planuoti ne piko metu, kad nesusidarytų spūstys.

Lidl

Prekybos tinklas „Lidl“ teigia tęsiantis tradiciją, todėl pirmąją Velykų dieną, sekmadienį, „Lidl“ parduotuvės nedirbs. Šeštadienį jos dirbs įprastu grafiku, o pirmadienį visos parduotuvės darbą pradės nuo 8 val. ir dirbs įprastu darbo laiku.

„Nedirbti per didžiąsias metų šventes jau tapo tradicija, kurią tęsiame ir toliau. Apie darbo laiką per Velykas skelbiame iš anksto, kad pirkėjai galėtų planuoti savo pirkinius“, – pranešime teigė „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Maxima

„Maxima“ informuoja, kad jos darbuotojai jau trečius metus pirmąją Velykų dieną ilsėsis – sekmadienį tinklo parduotuvės nedirbs. Antrąją Velykų dieną jos dirbs įprastai, rašoma įmonės pranešime.

„Pastaruosius kelerius metus susiduriame su papildomais iššūkiais, kuriuos sukelia tiek besitęsianti koronaviruso pandemija, tiek karas Ukrainoje. Esame dėkingi savo darbuotojams už jų be galo svarbų kasdienį darbą per visą šį laikotarpį“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Bendrovė kviečia pirkėjus kuo anksčiau pradėti planuoti šventinius apsipirkimus, kad pasiruošimas Velykoms būtų ir patogus, ir saugus.

Norfa

Prekybos tinklas „Norfa“ Velykų sekmadienį nedirbs, šeštadienį dirbs iki 20 val., o pirmadienį – nuo 9 val., „Delfi“ pranešė bendrovė.

„Norfos mažmenos“ vadovybė įsitikinusi, kad yra datų, kurios turėtų būti „neprekybinės”. Jau kelerius metus ne tik per Velykas, bet ir pirmąją Kalėdų, taip pat Naujųjų metų dieną „Norfa“ parduotuvės iš viso nedirbo.

Pasak „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininko Dainiaus Dundulio, kai kurie darbo laiko apribojimai yra reikalingi, kad šventės neaplenktų ir prekybos sektoriaus darbuotojų.

„Prekybos laikas Lietuvoje turėtų būti sureguliuotas panašiai, kaip vakarų valstybėse, todėl specialaus įstatymo, ribojančio visų prekybos tinklų darbo laiką sekmadieniais priėmimas, būtų geriausia išeitis“, – įsitikinęs D. Dundulis.

Rimi

Velykų sekmadienį dauguma „Rimi“ parduotuvių nedirbs, o veikiančiųjų darbo laikas sutrumpės – jos pirkėjų lauks nuo 10 iki 18 val. Šeštadienį ir pirmadienį visos tinklo parduotuvės dirbs įprastai.

Nors keletą metų iš eilės pirmąją Velykų dieną visos „Rimi“ parduotuvės nedirbo, šiemet nuspręsta dalį jų palikti atviras pirkėjams, rašoma pranešime.

„Per Velykas norime palikti galimybę patogiai įsigyti trūkstamų ingredientų patiekalams ar tiesiog apsipirkti būsimai savaitei. Be to, kai kurie Lietuvos gyventojai Velykas švenčia kitu metu“, – pranešime sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Velykų sekmadienį dešimtyje miestų ir kurortuose pirkėjų lauks 18 veikiančių „Rimi“ parduotuvių (nuo 10 val. iki 18 val.).

Vilniuje dirbs 7 „Rimi“ parduotuvės: Pilaitėje, Jeruzalėje, Naujojoje Vilnioje, Užupyje, Lazdynuose, Naujamiestyje ir Žirmūnuose. Kaune dirbs 3 parduotuvės: prekybos centre „Savas“, autobusų stotyje ir Baltijos gatvėje.

Po vieną „Rimi“ parduotuvę taip pat dirbs Klaipėdoje (PC „Arena“), Šiauliuose (Gegužių g.), Panevėžyje (Klaipėdos g.), Alytuje (Naujoji g.), Mažeikiuose (Žemaitijos g.), Ukmergėje (Vytauto g.), Telšiuose (Plungės g.) ir Palangoje (Malūno g.).

Kauno „Akropolis

Kaune veikiančiame prekybos centre „Akropolis“ Velykų sekmadienį dirbs tik „Forum Cinemas” kino teatras, o restoranai, parduotuvės ir paslaugos šventinę dieną veiklos nevykdys, „Delfi“ komentavo Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

„Forum Cinemas” tądien veiks 10-23 val.

Antrąją Velykų dieną, pirmadienį, prekybos centras dirbs įprastu grafiku.

Prekybos centras „Ozas

Prekybos ir pramogų centras „Ozas“ praneša, kad šeštadienį dirbs įprastu laiku: 10-22 val., tačiau sekmadienį, pirmąją Velykų dieną, bus pokyčių: lankytojai kviečiami 12-22 val.

Sekmadienį parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos bei parduotuvė „Maxima XXX“ skelbia poilsio dieną, bet dirbs dalis restoranų.

12-22 val. veiks „Olive Kitchen“, „Manami“, „Charlie Pizza“ bei „Subway“, 10-22 val. – greitojo maisto restoranas KFC, 14-21 val. – itališko maisto restoranas „Vapiano“. 16 val. duris atvers gastrobaras „+++“, jis veiks iki vidurnakčio. Taip pat sekmadienį kvies ir interaktyvus pramogų centras „Action!byApollo“.

Pramogų parkas visai šeimai „Adventica“ ir kino teatras „Multikino“ tądien poilsiaus ir vėl veiks pirmadienį nuo 10 val. ryto.

„Neabejojame, kad šių maitinimo ir pramogų vietų veikla net sekmadienį suteiks daugybei žmonių gerų emocijų ir padės paminėti Velykas ypatingai. O pakoreguotas darbo laikas leis ir darbuotojams daugiau laiko praleisti su savo artimaisiais“, – „Delfi“ komentavo „Ozo“ turto valdytoja Ina Augulienė.

Prekybos centras „Panorama

Prekybos ir laisvalaikio centras „Panorama“ sekmadienį nedirbs, o pirmadienį veiks įprastai.

„PLC „Panorama“ šv. Velykų dieną, sekmadienį, nedirbs, kad visi mūsų darbuotojai galėtų svarbiausią pavasario šventę sutikti namuose su artimaisiais. Antrąją šv. Velykų dieną, pirmadienį, prekybos centras dirbs įprastu grafiku“, – rašoma „Delfi“ atsiųstame komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją