Reagavimo į ekstremalias situacijas planas, kuris bus patvirtintas antradienį ministrų kabineto posėdyje ir galios iki birželio 30 d., „bus apytiksliai 6 milijardų eurų tiesioginė pagalba ir mokesčių nuolaidos, taip pat 10 milijardų eurų valstybės garantuojamos paskolos krizės poveikiui šeimoms ir verslui sušvelninti“, – sakė P. Sanchezas.

Vyriausybė siekia sumažinti benzino ir dyzelinio kuro kainą visiems vartotojams 20 centų už litrą. Valstybė įneštų 15 centų, o naftos bendrovės 5 centus.

Tuo pačiu metu Ispanija ir Portugalija siekia atsieti elektros kainą nuo dujų kainos. Abi šalys šią savaitę Europos Komisijai turi pateikti planą, kiek turėtų būti sumažinta referencinė gamtinių dujų kaina, pagal kurią skaičiuojama elektros kaina. Penktadienį Briuselyje vykusiame Europos Sąjungos viršūnių susitikime abi šalys susitarė dėl specialių nacionalinių reglamentų dėl dujų kainų viršutinių ribų, kad atpigintų elektrą.

Pateikdamas priemonių paketą Madridas tikisi numalšinti kunkuliuojantį nepasitenkinimą. Be energijos kainų šuolio, vartotojai ir įmonės susiduria su tiekimo kliūtimis, nes protestuoja sunkvežimių vairuotojai. Vyriausybė jau buvo susitarusi su Ispanijos krovinių pervežimo įmonių organizacijos CNCT atstovais dėl subsidijų, siekiančių maždaug milijardą eurų. Tačiau protestams raginęs Transporto sektoriaus gynybos platformos prezidentas Manuelis Hernandezas šias subsidijas apibūdino kaip „trupinius“. Protestai tęsis trečią savaitę, kol tik nebus geresnio pasiūlymo, sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją