„Kaip ir skelbėme, dabar dirbame minimaliais pajėgumais ir iki balandžio 9–10 dienos planuojame saugiai sustabdyti gamybą“, – BNS penktadienį sakė įmonės viešųjų ryšių specialistas Nauris Vilkevičius.

„Dirbame labai minimaliais pajėgumais – tik tiek, kiek turime žaliavų“, – pridūrė jis.

Pasak bendrovės atstovo, kol kas įmonės darbuotojai neatleidžiami, o sustabdžius veiklą jų atžvilgiu svarstomi įvairūs scenarijai – tarp jų ir visiška arba dalinė prastova.

„Lifosos“ darbuotojų nepriklausomos profesinės sąjungos pirmininkas Vitalijus Varnas penktadienį BNS teigė, kad darbas įmonėje vyksta „įprasta eiga“.

Užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui anksčiau pranešus, kad „Lifosa“ ketina kreiptis į teismą ir aiškintis, ar jai sankcijos pritaikytos teisingai, Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų teismo pirmininko padėjėja Vaiva Milkeraitienė BNS penktadienį sakė, kad bendrovė nei į šį, nei į kitą Lietuvos teismą kol kas nesikreipė.

„Lifosos“ atstovas N. Vilkevičius BNS teigė negalintis pasakyti, ar įmonė planuoja kreiptis į teismą.

„Lifosoje“ dirba kiek daugiau nei 1 tūkst. darbuotojų, vidutinis jų atlyginimas, „Sodros“ duomenimis, viršija 2,4 tūkst. eurų.

Dėl karo Ukrainoje ES kovo 9 dieną į sankcijų sąrašą įtraukus A. Melničenką, kovo 10 dieną pranešta, kad įmonės sąskaitos buvo areštuotos.

Užsienio reikalų ministerija (URM) praėjusią savaitę pritaikė išimtį ir leido bendrovei naudoti dalį lėšų atsiskaityti su darbuotojais, komunalinių paslaugų teikėjais, Valstybine mokesčių inspekcija.

100 proc. „Lifosos“ akcijų priklauso Šveicarijoje registruotai „EuroChem Group“, kurios 90 proc. priklauso A. Melničenkos valdomai Kipro įmonei „AIM Capital“. „EuroChem Group“ kovo 10 dieną pranešė, kad A. Melničenka nuo kovo 9 dienos atsistatydino iš jos direktorių valdybos, jis taip pat nebėra pagrindinis grupės naudos gavėjas.

„Lifosos“ finansų direktorė Regvita Ivanovienė praėjusią savaitę pranešė, kad A. Melničenka savo akcijas perrašė žmonai, tačiau įmonės akcininkų struktūra kol kas nepasikeitė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją