„ES duos atsakymą į pastarąjį Rusijos manevrą. Aš nenuvertinčiau Vokietijos ir visos ES galimybių susitvarkyti su šia situacija. Mes visada tikėjomės, kad Rusija atsakys į įvestas sankcijas, - sakė Airijos premjeras. – Nereikėtų abejoti, kad šiandien bus priimti sprendimai dėl priklausomybės nuo naftos ir dujų iš Rusijos mažinimo ir galimybių paspartinti šį procesą“.

Pasak M. Martino, ES sprendimas taikyti Rusijai kuo platesnes ir griežtesnes sankcijas buvo teisingas, bet jis, „be abejo, daugeliui šalių turi padarinių energetikos sferoje“.

„To, ką mes darome, tikslas – nemažinti spaudimo ir griežtai bausti Rusiją už jos veiksmus. Rusiją, o ne ES nares. Tad turi būti išlaikyta tam tikra pusiausvyra“, - teigė jis. Anot M. Martino, „Airija pasirengusi naujoms sankcijoms“ ir neketina leisti apeiti jau įvestų ribojimų.

Trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija nebepriims apmokėjimo už gamtinių dujų tiekimą „nedraugiškoms šalims“ susikompromitavusiomis valiutomis, tarp jų – doleriais ir eurais, ir pereis prie atsiskaitymo rubliais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją