Kaip rašoma pranešime, nuo kovo 11 d. „Nestle” yra sustabdžiusi visą ne pirmo būtinumo maisto produktų eksportą ir importą, reklamą bei investicijas Rusijos Federacijoje. Bendrovė taip pat laikosi visų Rusijai taikomų sankcijų.

„Nestle” Rusijos Federacijoje neplanuoja uždirbti pelno ir mokėti su tuo susijusių mokesčių. Pelno atveju jis visas bus paaukotas humanitarinėms organizacijoms, tikina bendrovė.

„Kartu su tarptautine bendruomene „Nestle” yra sukrėsta invazijos į Ukrainą ir ragina kuo greičiau atkurti saugumą bei stabilumą regione,“ – rašoma įmonės pranešime.

„Delfi” primena, kad įmonė sulaukė didžiulės kritikos dėl to, kad nepasitraukia pilnai iš Rusijos rinkos. Įmonę sukritikavo ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis ragino Šveicarijos įmones nutraukti verslą Rusijoje ir pasmerkė įmones, kurios tęsia veiklą, nepaisydamos Mariupolio apgulties. Jis išskyrė „Nestle“ ir jų šūkį „geras maistas, geras gyvenimas“.

„Verslas Rusijoje veikia, nors mūsų vaikai miršta, o miestai naikinami,“ – kalbėjo V. Zelenskis.

„Nestle“ atstovė reaguodama į šią kritiką dar pirmadienį teigė, kad veikla Rusijoje labai sumažinta.

„Sustabdėme visą importą ir eksportą, išskyrus gyvybiškai svarbius produktus. Sustabdėme visas investicijas ten ir nutraukėme visą reklaminę veiklą. Iš likusios veiklos Rusijoje pelno negauname,“ – teigė ji.

Lietuvos žiniasklaidai išplatintame pranešime „Nestle” komunikuoja, kad deda visas pastangas užtikrinti 5800 „Nestle“ darbuotojų saugumą Ukrainoje. Bendrovė aprūpina juos maisto paketais, moka avansinius atlyginimus, teikia administracinę ir psichologinę pagalbą iš Ukrainos išvykusiems ar norintiems išvykti darbuotojams ir jų šeimoms, aukoja produktus maisto bankams ir vietinėms labdaros organizacijoms, įmonės darbuotojai visame pasaulyje solidarumą su Ukraina reiškia rinkdami lėšas kartu su Tarptautine Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacija (IFRC) – jų aukas, skirtas Ukrainos žmonėms paremti, bendrovė dvigubina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją