„Kai kurie dalykai yra ir techniniai. Dėl to, kad įmonės paprasčiausiai susidurs su sunkumais atsiskaityti už suteiktas prekes arba paslaugas. Tai reikia įvertinti. Manau, kad spaudimas atsisakyti kontraktų su Rusija yra teisingas dalykas ir valstybės institucijos tame dalyvauja“, – ketvirtadienį Seime atsakydamas į žurnalistų klausimus kalbėjo G. Landsbergis.

Vis tik, ministras pažymėjo, kad šalyje veikiančias Vakarų įmones spausti pasitraukti iš Rusijos rinkos trukdo ir tai, kad tokio sprendimo dar nepriėmė ir kai kurios Lietuvos įmonės.

„Bet turime būti nuoširdūs. Ir iki galo. Dėl to, kad turime ir lietuviško verslo, kuris Rusijoje dar sėkmingai veikia. Tiesą sakant, tai mūsų argumentus šiek tiek silpnina reikalaujant vakarietiškų įmonių, kad jos atsisakytų verslų Rusijoje“, – tvirtino G. Landsbergis.

ELTA primena, kad iš Rusijos ir toliau masiškai traukiantis Vakarų verslams, viešojoje erdvėje paaiškėjo, kad „Vičiūnų grupė“ ir toliau tęsia veiklą Rusijoje. Įmonės savininkas, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis tikino, kad verslas sustos – tik vėliau. Kaip aiškino V. Matijošaitis, šiuo metu tiesiog neįmanoma numatyti terminų, kada tai galėtų įvykti.

Tokia užimta neužtikrinta politiko laikysena sulaukė visuomenės pasipiktinimo bangos. Dar šią savaitę priešais Kauno savivaldybę keli šimtai protestuotojų reikalavo pasakyti tikslią datą, kada įmonė sustabdys darbą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės