Bendrovė „Renault“ taip pat svarsto „galimus variantus“ dėl savo Rusijos filialo „AvtoVAZ“, sakoma bendrovės pareiškime ir priduriama, kad ji sumažino savo 2022 metų finansinę perspektyvą.

Ukrainos užsienio reikalų ministras trečiadienį paragino visame pasaulyje boikotuoti „Renault“ dėl jos ankstesnio atsisakymo pasitraukti iš Rusijos rinkos po Kremliaus invazijos į Ukrainą.

„Renault“ atsisako pasitraukti iš Rusijos, – prieš „Renault“ pranešimą socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. – Raginu klientus ir įmones visame pasaulyje boikotuoti „Renault“ grupę“.

Po trečiadienį paskelbto „Renault“ pareiškimo, kuriame teigiama, kad grupės „veikla gamykloje Maskvoje nuo šiandien sustabdyta“, D. Kuleba rašė, kad pritaria „Renault“ pareiškimui.

„Atsakingas žingsnis tebesitęsiančios barbariškos Rusijos agresijos prieš Ukrainą fone“, – rašė jis.

Iš dalies valstybei priklausanti „Renault“ praėjusį mėnesį po Rusijos invazijos sustabdė gamybą netoli Maskvos esančioje gamykloje, bet vėliau, kaip pranešama, ją atnaujino.

Didžiausia Rusijos automobilių gamintoja „AvtoVAZ“ priklauso „Renault-Nissan“ grupei. Prancūzijos bendrovei priklauso 69 proc. jos akcijų.

„Renault“ yra ypač pažeidžiama, nes investavo į „AvtoVAZ“ kartu su „Rostec“ – valstybiniu gynybos konglomeratu, kuriam vadovauja artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, o šiam taikomos sankcijos.

„Renault“ grupė, atsižvelgdama į dabartinę aplinką ir atsakingai elgdamasi su 45 tūkst. savo darbuotojų Rusijoje, vertina turimo „AvtoVAZ“ akcijų paketo galimus variantus“, – sakoma pranešime.

Bendrovė teigė, kad laikosi Rusijai taikomų tarptautinių sankcijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės