„Sharp Group“ dėl karinio konflikto padarinių stabdo tiekimą į Rusiją. Toliau atidžiai stebėsime padėtį ir imsimės atitinkamų priemonių, vadovaudamiesi „Sharp“ grupės įmonių elgesio chartijos dvasia“, – teigiama Japonijos kompanijos pareiškime.

Anksčiau šią savaitę Japonijos informacijos technologijų milžinė NEC taip pat paskelbė stabdanti naujų produktų ir paslaugų pardavimus bei investicijas Rusijoje.

Šio mėnesio pradžioje apie veiklos Rusijoje įšaldymą pranešė Japonijos automobilių pramonės milžinės, tokios kaip „Toyota“ ir „Nissan“, o netrukus jų pavyzdžiu pasiekė „Jamaha“, „Komatsu“, „Hitachi“, „Panasonic“ ir virtinė kitų.

Kaip jau buvo skelbta, Japonija nuo kovo 18-osios įvedė embargą beveik 300 pavadinimų prekių bei pažangių technologijų eksportui į Rusiją ir Baltarusiją, įvardindama tai kaip indėlį į tarptautines sankcijas dėl karo Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės