"Itera Lietuva" ypač sėkmingi buvo 2000 metai, kai įmonė uždirbo 30 mln. litų grynojo pelno, iš kurio net 25 mln. litų buvo paskirta dividendams išmokėti. "Itera Lietuvos" kontrolinis akcijų paketas priklauso Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos vadovams.

"Stella Vitae", kuri iki šių metų buvo pagrindinė dujų importuotoja į Lietuvą, akcijas valdė "Gazprom" (30 proc.), buvusių "Gazprom" vadovų kontroliuojama Rusijos įmonė "Auri" (35 proc.) ir Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija. Nuo šių metų "Stella Vitae" verslą perėmė Vilniaus bendrovė "Dujotekana", kurioje "Gazprom" turėtų gauti apie 60 proc. akcijų.

"Dujotekanos" direktorius Raimundas Paliukas aiškino, kad šiemet įmonė tikisi uždirbti 16 mln. litų grynojo pelno. Privatizuojamoms "Lietuvos dujoms" praėję metai taip pat buvo sėkmingi - gauta 13 mln. litų pelno.

"Dujotekana" ir "Gazprom" greičiausiai steigs konsorciumą, kuris dalyvaus "Lietuvos dujų" privatizavime. Tai yra minėjęs "Dujotekanos" ir korporacijos vadovas Rimandas Stonys.

Turto fondas jau rengia "Lietuvos dujų" 34 proc. akcijų pardavimo dujų tiekėjui programą. Dujų tiekėjas turės garantuoti 10 metų 70 proc. dujų poreikį Lietuvai. Ji turėtų būti parengta per porą savaičių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją