Naujasis pavadinimas atspindi pokyčius, kurie pastaruoju metu buvo įgyvendinti Grupės susisiekimo infrastruktūros statybos įmonėse, taip pat aiškiau nusakys Grupės veiklos pobūdį.

„Įmonė turi ilgą ir turiningą istoriją, kuri tęsiasi jau beveik šešis dešimtmečius – per ją įgyvendinti tokie dideli projektai kaip Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių, T. Narbuto g. ir Laisvės pr. sankryžų viadukai, Oslo g. trijų lygių sankryža, pietinis aplinkkelis Vilniuje, „Via Baltica“ ruožų rekonstrukcijos, Zoknių oro uosto privažiuojamųjų kelių rekonstrukcija, Šiauliuose. Šiuo metu baigiamas A5 magistralės nuo Marijampolės iki Lenkijos sienos 3 ruožų techninis projektas.

Prieš metus pradėjus vykdyti vidines įmonių pertvarkas, kurios didina konkurencingumą, teko pripažinti, kad ir koks būtų brangus, istoriją turintis pavadinimas, tačiau jis nebeatitinka nei įmonės požiūrio į darbų organizavimą ir atlikimą, nei veiklos geografijos, nei laikmečio dvasios. Jau seniai dirbame nacionaliniu ir tarptautiniu mastu, Grupės įmonės įgyvendina įvairiausius infrastruktūros projektus, o ne tik tiesia kelius.

Praeitus metus buvo skirtas ypatingas dėmesys projektų valdymo skaitmenizavimui, kad būtų dirbama vieningoje sistemoje, efektyvumo didinimui centralizuojant dalį funkcijų, informacinių technologijų priemonių pritaikymui betarpiam bendradarbiavimui, susisiekimo infrastruktūros grupės įmonių susijungimui, dalies likvidavimui. Iš to atsirado poreikis turėti naują pavadinimą, kuris atitiktų Grupės identitetą ir veiklos pobūdį“, – sako Gvidas Drobužas, AB HISK valdybos pirmininkas.

Naujasis pavadinimas „HISK“ (atspindi naują įmonės raidos etapą. Holistinis (visą apimantis) požiūris jungia tiek įmonę, tiek Grupės įmones kaip nedalomą visumą, siekiant bendro tikslo – vertės galutiniam naudotojui, užsakovui, klientui kūrimą.

HISK – naujas persitvarkiusios „Panevėžio keliai“ vardas

„Įgyvendinta pertvarka įgalino turimas kompetencijas naudoti vieningai, optimaliai ir tikslingai, kuriant didesnę pridėtinę vertę klientams ir galutiniams naudotojams – ši stiprybė atsispindi ir naujajame Grupės pavadinime. Po vienu stogu turime visas infrastruktūros objektams reikalingas paslaugas – nuo žaliavų gamybos ir tiekimo iki projektavimo ir generalinio rangovo“, – teigia G. Drobužas.

„Pavadinimo keitimas pažymi įvykusius reikšmingus pokyčius įmonėje, tiek skaitmenizavimo procese, tiek vertybinius – kelių infrastruktūros projektus pilnai valdome sistemoje, tai leidžia esamu laiku vertinti projekto eigą, greitai reaguoti į pasikeitusią situaciją. Pasikeitė santykis su vadovais, kiekvienas jaučiasi kuriančios komandos nariu, matome sprendimų įtaką rezultatams, galime save realizuoti, siūlydami pokyčius, taip pat tobulindami Lean sistemos metodais. Naujas prekės ženklas ir naujas pavadinimas – tai įtvirtinimas naujo požiūrio į darbą, užsakovą, komandą, kokybę“, – sako Regiono vadovas – projektų vadovas Arvydas Bazilius, kuris ypač vertina pasikeitusį požiūrį į darbuotoją.

Kartu su pavadinimo keitimu, atnaujinamas ir Grupės vizualinis identitetas bei prekės ženklas. Dominuojanti prekės ženklo spalva – žaliai mėlyna turkio spalva simbolizuoja rafinuotumą. Violetinė ir kitos papildomai naudojamos spalvos suteikia prekės ženklui pagrindinių veiklos šakų atskiriamumą, pavyzdžiui „HISK Infrastruktūra“.

Prekės ženkle išreiškiama bendruomenės svarba, kuri yra pagrindinis infrastruktūros „vartotojas“, kartu ir įmonės darbuotojai kaip bendruomenė. Tai atsispindi emblemoje, kurioje matoma aprėminta abreviatūra. Grupės įmonės tiek projektuoja, tiek stato įvairios paskirties statinius, infrastruktūros objektus – tai nuolatinis kūrybos procesas, kuriame svarbu išlaikyti linijas, harmoniją, vizualinį skonį. Naująjį įmonės prekės ženklą, pavadinimą ir vizualinį identitetą sukūrė kūrybos agentūrą „New!”.

HISK – naujas persitvarkiusios „Panevėžio keliai“ vardas

Įmonės pavadinimo keitimui visuotinis akcininkų susirinkimas pritarė kovo 14 d.

HISK (buvusi „Panevėžio keliai“) veikia nuo 1965 m. Įmonė valdo UAB „Ukmergės keliai", UAB „Aukštaitijos traktas”, UAB „Keltecha“, SIA „Latgales Celdaris“, AB „PST“. Dabar keičiamas pagrindinės įmonės „Panevėžio kelių“ pavadinimas į HISK. Vėliau vizualinio identiteto pokyčiai apims ir kitas Grupės įmones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)