Kalboje, kuri šeštadienį buvo tiesiogiai transliuojama prie Šveicarijos parlamento Berne susirinkusiems protestuotojams, V. Zelenskis paragino Šveicarijos įmones nutraukti verslą Rusijoje ir pasmerkė įmones, kurios tęsia veiklą, nepaisydamos Mariupolio apgulties.

Jis išskyrė „Nestle“ ir jų šūkį „geras maistas, geras gyvenimas“.

„Verslas Rusijoje veikia, nors mūsų vaikai miršta, o miestai naikinami,“ – kalbėjo V. Zelenskis.

Tačiau „Nestle“ atstovė tvirtino, kad po vasario 24 dienos, kai Kremlius pradėjo invaziją į kaimyninę Ukrainą, nutraukta didelė dalis įmonės veiklos Rusijoje.

„Labai sumažinome savo veiklą Rusijoje,“ – naujienų agentūrai AFP teigė gamintojos atstovė.

„Sustabdėme visą importą ir eksportą, išskyrus gyvybiškai svarbius produktus. Sustabdėme visas investicijas ten ir nutraukėme visą reklaminę veiklą. Iš likusios veiklos Rusijoje pelno negauname,“ – teigė ji.

„Tai, kad aprūpiname gyventojus būtiniausiais maisto produktais, kaip ir kitos maisto sektoriaus įmonės, nereiškia, kad tęsiame veiklą kaip anksčiau,“ – aiškino bendrovės atstovė.

„Nestle“ kovo 11 dieną paskelbė, kad sustabdo tam tikrų produktų, įskaitant „Nespresso“, pristatymą į Rusiją.

Tačiau tam tikrų prekių, pavyzdžiui, maisto produktų kūdikiams ar dribsnių tiekimas nebuvo nutrauktas.

„Darome viską, kas įmanoma Ukrainoje ir kaimyninėse šalyse, kad padėtume sušvelninti šią humanitarinę katastrofą,“ – sakė atstovė.

„Mūsų kolegos Ukrainoje daro viską, ką gali, kad padėtų gyventojams aukojant maistą. Esame viena iš nedaugelio Ukrainoje vis dar veikiančių maisto įmonių ir mums pavyksta dalinti maistą net Charkove,“ – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės