„Čia jau atvažiuoja nebe politikai, o pareigūnai specialistai, mokslininkai ir verslininkai – sprendimų siūlytojai valstybei, kurie labai konkrečiai analizuos Lietuvos potencialą puslaidininkių investicijai: patars, kur reikėtų investuoti, kokius partnerius rinktis“, – BNS sakė Elijus Čivilis.

„Konkrečiai važiuosime sklypų žiūrėti – mūsų laukia darbiniai susitikimai, o ne deklaracijos ar memorandumai“, – pridūrė jis.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ vadovo, beveik 30 žmonių delegacija, kurioje bus Taivano Užsienio, Ekonomikos, Mokslo ir technologijų bei Švietimo ministerijų pareigūnai bei mokslininkai ir verslininkai, per penkias dienas susitiks su Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro, universitetų atstovais, daiktų interneto prietaisų gamintojos „Teltonika“ vadovais, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra bei „Investuok Lietuvoje“ specialistais.

„Juos domintų bendri projektai – jeigu „Teltonika“ sutartų dėl bendros gamyklos įsteigimo – tai jau būtų geras pasiekimas“, – pabrėžė agentūros vadovas.

Taivanas vasarį Vilniuje atidarė bendrą puslaidininkių ir jų medžiagų mokslo centrą, padėsiantį įgyvendinti tiksliųjų mašinų ir puslaidininkių pramonės projektus.

Taivano atstovai sausį pranešė, kad artimiausiu metu pasiūlys 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams, be to, jis žadėjo įsteigti 200 mln. JAV dolerių fondą, skirtą investicijoms į Lietuvos pramonę.

Taivano Nacionalinės plėtros tarybos ministras Ming-Hsin Kungas sausį teigė, kad investicijos galėtų apimti įvairias sritis, tarp kurių – puslaidininkių pramonė, mikroschemos automobilių gamybai.

Ministrė Aušrinė Armonaitė tuomet teigė, kad 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondo lėšomis galėtų pasinaudoti puslaidininkių ir lazerių gamybos, biotechnologijų sektorius.

Pernai rudenį Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę, Kinija tokius veiksmus palaikė bandymu veikti kaip nepriklausomai valstybei, nors salą ji laiko nedalomos Kinijos dalimi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)