„Tęsime jau pradėtą tiesioginę ir netiesioginę paramą, skirtą kovojantiems mūšio lauke ir tiems, kurie bėgdami nuo karo žiaurumų atvyko į mūsų šalį. Ėmėmės veiksmų, kurie padės ukrainiečiams lengviau įsikurti ir rasti darbą Lietuvoje“, – ministerijos pranešime spaudfai cituojama A. Armonaitė.

teigiama, kad ministerija aktyviai dalyvauja kuriant palankesnes sąlygas karo pabėgėliams susirasti darbą Lietuvoje, naikinant įvairius ribojimus, kurie anksčiau buvo taikomi ne Europos Sąjungos šalių piliečiams.

Viena naujausių iniciatyvų – su Finansų ministerija derinama galimybė Ukrainos piliečiams dirbti nuotoliniu būdu iš Lietuvos, jei tik yra tokia galimybė, ir toliau mokėti mokesčius savo tėvynėje.

Seimas artimiausiu metu taip pat svarstys Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtą pasiūlymą kompensuoti trūkstamų aukštos kvalifikacijos specialistų persikėlimo į Lietuvą išlaidas. Šia galimybe galėtų naudotis ir Ukrainos piliečiai.

Vienkartinė kompensacija atvykstančiam darbuotojui sudarytų apie 3 tūkst. eurų, o įmonėms būtų padengiamos darbuotojų paieškos užsienyje išlaidos – iki 5,2 tūkst. eurų.

Anot ministrės, labai svarbu tai, kad grėsmės akivaizdoje visos valdžios institucijos ėmėsi skubių ir realių veiksmų siekdamos palengvinti nuo karo bėgančių žmonių dalią. Tai leido operatyviai supaprastinti Ukrainos piliečių atvykimo, įsikūrimo bei įsidarbinimo procedūras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją