„Yra klaidinga įsivaizduoti, kad, valstybei nacionalizavus įmonę, ji kažkokiu būdu turės kitas sąlygas būtinai veikti, ypač jeigu jos žaliavų šaltinis yra Rusijos Federacija. Manau, kad įdomus pasiūlymas, bet plačiau jo nekomentuosiu“, – antradienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė kreipėsi į premjerę Ingridą Šimonytę, ragindama nacionalizuoti AB „Lifosą“, kurios sąskaitos yra įšaldytos dėl Europos Sąjungos įvestų sankcijų šios įmonės savininkui. Kreipimosi kopija skiriama ir prezidentui Gitanui Nausėdai.

K. Krupavičienės teigimu, „Lifosos“ nacionalizavimas padėtų šiai įmonei, kuri gali dirbti be tiekimo iš Rusijos ir Baltarusijos, toliau veikti, gaminant svarbų žemės ūkiui produktą – fosforo trąšas, kurių šiais metais trūks visame pasaulyje, būtų išsaugotos darbo vietos, valstybės ir savivaldybės biudžeto pajamos. Dalį nacionalizuotos AB „Lifosa“ įmonės pelno siūloma skirti karo siaubiamai Ukrainai ir jos gyventojams paremti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)