D. Tumo nuotrauką dar pirmadienį buvo galima rasti „Moscow Consulting Group“ tinklapyje, jis buvo nurodomas kaip „išorės partneris“.

„Prieš 10 metų neprieštaravau, kad įdėtų, o po kažkiek laiko pastebėjau, kad vis dar esu. Paprašiau išimti, jie sakė, kad išims, bet neišėmė, aš pamiršau. Štai dabar viskas sugrįžo“, – antradienį sakė D. Tumas.

Pašnekovas pridūrė, kad pirmadienį savo nuotrauką išimti paprašė griežtai. „Tada išėmė“, – sakė jis.

Žemaitaičio pastebėjimai

Lietuvos regionų frakcijos narys R. Žemaitaitis savo pastebėjimais pasidalino po vienu Andriaus Tapino įrašu feisbuke.

Galima pasidomėti dar viena skandalinga istorija, kurioje dalyvauja vieno iš Laisvės partijos lyderių Vilniaus mero R. Šimašiaus žmona G. T. Gylytė!

„DO architects“ vienas iš akcininkų yra „Value Capital“, o šios įmonės akcininkas yra D. Tumas. Pastarasis yra „Moscow Consulting Group“ partneris. Ji analizavo organizuojant PPP (angl. viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektus – „Delfi“) Rusijos karinės pramonės organizavime.

Nesuprantu, kiek reikia turėti pinigų, kad tokia informacija būtų nupirkta ir neviešinama!“ – nurodė politikas.

Remigijus Žemaitaitis

Tiesa, reikia pastebėti, kad jo įvardinta „Value Capital“ oficialiai nebėra „DO architects“ akcininkas. Juridinių asmenų registro duomenimis, 20 proc. akcijų paketas 2021 metų spalį perduotas individualiai įmonei „Andrė Baldi Architektūra-Urbanistika“.

Vis dėlto, D. Tumas paaiškina, kad su „DO Architects“ yra susijęs, nes ši individuali įmonė priklauso jo gyvenimo draugei Andrei Baldišiūtei.

„Faktiškai esu pardavęs, bet paaiškinu savo ryšius – nesu kažkoks išorinis žmogus, esu šeimos narys.

Buvo parduotos akcijos, optimizuojant investicijų portfelį. Pats nesu architektas, tai man ten būti... Anksčiau padėjau įmonei, pradžioje pakonsultavau, turiu verslo patirties, o dabar mano rolė ten neegzistuojanti“, – sakė jis.

Taigi galima sakyti, kad D. Tumo ir A. Baldišiūtės šeima valdo 40 proc. „DO architects“ akcijų, o likusius 60 proc. lygiomis dalimis dalinasi Sabina Daugėlienė, Algimantas Neniškis ir G. T. Gylytė.

Dirbo Maskvoje

D. Tumas „Delfi“ dar paaiškino, kad „Moscow Consulting Group“ įsteigė buvę jo kolegos iš Maskvos „McKinsey & Company“ biuro.

„2007–2011 metais gyvenau Maskvoje, dirbau „McKinsey & Company“ konsultantu, – pasakojo jis. – „Moscow Consulting Group“ dirbau prie vieno projekto keturias savaites 2011 metais žuvininkystės klausimais. Sutikau, kad mano profilį, t. y. nuotrauką naudotų jų puslapyje. Jokio ryšio su jais neturėjau, ta nuotrauka liko. Nors nei ten dirbau, niekada nebuvau nei įdarbintas, nei buvau partneris.“

Pašnekovas svarstė, kad „Moscow Consulting Group“ buvo patogu naudoti jo nuotrauką tam, kad atrodytų kaip didesnė įmonė.

„Kiek tiksliai darbuotojų dirba nežinau, bet labai mažai, tai labiau tinklapis, o ne įmonė. Spėčiau, kad tai vieno žmogaus projektas, labai gražus puslapis, atrodo, kaip įmonė.

Ten išvardintos visos industrijos, atrodo, kad jie dirba nuo gynybos iki... Padaromas tinklapis, labai išpūstas, išvardinti žmonės – buvę mano „McKinsey“ kolegos, kai kuriuos pažįstu.

Tačiau mano turimais duomenimis, tai nėra jų pagrindinė veikla. Jie ten kabo, kaip ir aš, profilyje, bet turi savo verslus arba dirba samdomus darbus. Tai toks išpūstas reikalas“, – aiškino D. Tumas.

Jis dar pridūrė, kad šiuo metu konsultavimu nebeužsiima. D. Tumas šiuo metu yra įmonių „Shiba Technologies“, „Value Capital“, „Vienas fabrikas“ vadovas. Taip pat dirba „Neo Finance“, „Robolabs“, „Fullgazz“ valdybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės