Pirkėjui atstovavo Islandijos investicinis bankas "MP Investment Bank", šiuo metu aktyviai veikiantis Vidurio ir Rytų Europos regione, o pardavėjams – Lietuvos komercinis bankas „Hansabankas", pranešė "Hlunnur ehf".

ERPB kartu su fondu "Scandinavian Baltic Development" nusprendė parduoti turimas „Vilkmos“ akcijas, nes pasiekė savo iškeltus tikslus, iš kurių vienas buvo padėti plėtotis Lietuvos ekonomikai po Nepriklausomybės atkūrimo.

„Parduodami "Vilkmos" akcijų paketą mes pasiekėme iškeltus finansinius tikslus, padėjome bendrovei tapti augančia ir sėkmingai konkuruojančia įmone, - sakė "Scandinavian Baltic Development" valdytojas Bjornas Gillbergas. - Džiaugiamės, kad "Vilkmą" įsigijo patyrę šiame sektoriuje investuotojai, kurie įrodė, kad gali sėkmingai valdyti ir vystyti tekstilės įmones Vidurio ir Rytų Europos regione".

ERPB į „Vilkmą“ investavo dar 1996 metais.

"Hlunnur ehf" yra kontroliuojančioji bendrovė, valdoma islandų šeimos, kuri jau kelis dešimtmečius užsiima tekstilės verslu. Islandijos tekstilės įmonė 1999 metais perkėlė gamybą į Latviją. Kompanijai priklausė prekės ženklas "66° North", o produkcija su šiuo prekės ženklu prekiaujama dešimtyje pasaulio valstybių.

Šiuo metu kita dalis - 7,63 proc. "Vilkmos" akcijų - priklauso 162 akcininkams.

Ukmergės bendrovėje siuvami vyriški marškiniai su pasaulyje gerai žinomų kompanijų prekės ženklais – "Marks & Spencer", "Faconnable", "Eton". Produkcija parduodama Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje bei Skandinavijos šalyse. Lietuvoje "Vilkma" parduoda dalį gaminamos produkcijos su bendrovei priklausančiais registruotais prekės ženklais "Villardi", "Bridgers" ir "Mousson".

2004-aisiais įmonė pardavė produkcijos už 15,334 mln. litų - 21,6 proc. daugiau negu 2003 metais (12,61 mln. litų), gauta 128 tūkst. litų audituoto grynojo pelno, arba 5,2 proc. mažiau.

Šiuo metu „Vilkmoje“ dirba 397 darbuotojai.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją