„Šalia visų mokesčių mums reikia turėti šalies gynybai savo mokestį, ir aš manau, kad jeigu mes pradėtume kalbėti apie tai, nemažai žmonių tai paremtų. Ko reikėtų vengti, tai kalbų apie mokesčių didinimą, bet apie mokestį gynybai derėtų pasakyti. Manau, kad šiandien ir pritarimas bei palaikymas būtų nemažas visuomenėje, vis tik mes turime būti pasirengę žymiai rimčiau atlaikyti tokius dalykus (galimą karą – ELTA). Manyčiau, kad apie tai šiandien reikia kalbėti“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė R. Dargis.

ELTA primena, kad vasario 24 d. Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, valdantieji prakalbo apie spartesnį gynybos finansavimo didinimo ir valstybės biudžeto tikslinimo poreikį

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo bendru sutarimu pritarė valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo projektui, sudarančiam sąlygas valstybės vardu skolintis papildomas lėšas šalies saugumui ir gynybai stiprinti. Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės teigimu, papildomos lėšos padės užtikrinti, kad reikalingi projektai būtų pradėti įgyvendinti jau dabar.

„Pakeitimas leistų tuoj pat Krašto apsaugos ministerijai leisti įgyvendinti tuos projektus, kurie yra sudėlioti eilėje ir galėtų būti greitai paleisti absoliučia suma. Tai reiškia, kad Krašto apsaugos ministerijos asignavimai prie to, kas jau šiais metais suplanuota, prie 1 mlrd. 200 mln., papildomai būtų skirta gynybos reikmėms 300 mln. eurų“, – Seimo posėdyje kalbėjo premjerė.

Įstatymo projekte siūloma patikslinti nuostatą, suteikiančią teisę Krašto apsaugos ministerijos asignavimus atitinkamai numatyti ne iki 2,05, kaip buvo pirminiame biudžeto projekte, bet iki 2,52 procento bendrojo vidaus produkto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)