„Goldman Sachs“ nutraukia savo veiklą Rusijoje laikydamasis reguliavimo ir licencijavimo reikalavimų“, – pranešė bendrovės atstovė spaudai.

„Sutelkiame dėmesį į paramą savo klientams visame pasaulyje valdant ar visiškai įvykdant anksčiau rinkoje turėtus įsipareigojimus, taip pat į mūsų žmonių gerovės užtikrinimą“, – pridūrė ji.

Remiantis „Goldman Sachs“ naujausia metine ataskaita, 2021 metų pabaigoje banko kreditinės rizikos Rusijoje siekė 650 mln. dolerių (591 mln. eurų); dauguma jų susijusios su privačių subjektų ir skolininkų pretenzijomis.

Bendrovė nepatikslino, kiek ji turi darbuotojų šalyje.

„Citigroup“, kitas stambus JAV bankas, kurio bendra rizika Rusijoje gruodžio pabaigoje siekė 9,8 mlrd. dolerių (8,9 mlrd. eurų), pranešė „vertinantis savo galimybes“ šioje šalyje.

Praėjusiais metais „Citigroup“ paskelbė, kad sieks parduoti savo mažmeninės bankininkystės operacijas Rusijoje.

„Judėdami šio pasitraukimo link, tokią veiklą vykdome ribotai, atsižvelgdami į dabartines aplinkybes ir įsipareigojimus“, – nurodė už pasaulinius viešuosius reikalus atsakingas banko vykdomasis viceprezidentas Edwardas Skyleris.

„Taip pat remiame savo verslo klientus Rusijoje, įskaitant daugelį Amerikos ir Europos tarptautinių korporacijų, kurioms padedame sustabdyti arba nutraukti savo veiklą“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės