„Griežtai pasisakome prieš Rusijos vykdomą karą Ukrainoje, palaikome ukrainiečius ir remiame įvairias pagalbos jiems iniciatyvas. Tuo pačiu negalime tęsti veiklos Baltarusijoje, kuri prisideda prie šios nepateisinamos agresijos ir leidžia iš savo teritorijos vykdyti nusikalstamus karinius veiksmus. Todėl priėmėme sprendimą pasitraukti iš šios rinkos. Vietoje to susitelksime į spartesnę verslo plėtrą kitose Europos šalyse, taip prisidėdami prie žemyno energetinės nepriklausomybės didinimo – ji tapo dar svarbesnė pastarųjų įvykių kontekste“, – sako Ruslanas Sklepovičius, „Green Genius“ vadovas ir „Modus Group“ valdybos narys, atsakingas už energetikos sritį.

Bendrovei Baltarusijoje priklauso 8 biodujų jėgainės ir vienas saulės elektrinių parkas, iš viso šalyje dirba daugiau kaip 60 darbuotojų. Šiuos projektus „Green Genius“ vystė bendradarbiaudama su strateginiu partneriu – Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku (ERPB), kuris suteikė finansavimą jų statyboms.

„Green Genius“ šiuo metu konsultuojasi su ERPB ir kitais su projektais susijusiais partneriais bei ieško sprendimų, kaip laikantis įsipareigojimų kuo greičiau pasitraukti iš Baltarusijos.

„Tai infrastruktūriniai projektai, kurių, deja, nėra galimybės tiesiog imti ir perkelti kitur. Be to, jaučiame atsakomybę ne tik prieš partnerius, bet ir darbuotojus, kurie daug metų buvo mūsų komandos dalis. Todėl dirbame su finansiniais partneriais, teisininkais, konsultantais ir kitomis susijusiomis šalimis, ieškodami geriausių ir greičiausių išeičių esamoje situacijoje“, – pranešime cituojamas R. Sklepovičius.

Anot jo, kaimyninė šalis bendrovei yra santykinai nedidelė rinka, kurioje investicijos į plėtrą buvo sustabdytos dar po tarptautinės bendruomenės nepripažįstamų 2020 m. prezidento rinkimų. Visame „Green Genius“ atsinaujinančios energetikos projektų portfelyje – įskaitant išvystytus ir dar vystomus projektus – jėgainės Baltarusijoje sudaro mažiau nei 1 proc. visos galios (15,6 MW). Rusijoje bendrovė jokios veiklos nevykdė ir nevykdo.

„Green Genius“ įgyvendintų ir šiuo metu vystomų energetikos projektų bendra galia viršija 1600 MW.
„Modus Group“ yra tarptautinė įmonių grupė, šiuo metu veikianti 11 Europos rinkų. Grupės pagrindinė veikla apima keturias sritis – atsinaujinančią energetiką („Green Genius“), mobilumo paslaugas („CityBee“, „MyBee“), automobilių verslą (14 gerai žinomų prekės ženklų), grupė taip pat valdo investicinių fondų valdymo įmonę „Modus Asset Management“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją