Tuo metu Italijos prabangių sportinių automobilių gamintoja „Ferrari“ pranešė sustabdanti tiekimus Rusijai.

„Heineken“, antra pagal dydį pasaulyje alaus įmonė, trečiadienį paskelbė sustabdanti savo vardo prekės ženklo gamybą, reklamą ir pardavimus Rusijoje, „reaguodama į besitęsiantį karo eskalavimą“. Praėjusią savaitę „Heineken“ jau sustabdė naujas investicijas ir eksportą į Rusiją.

„Esame sukrėsti ir nuliūdę matydami tragediją Ukrainoje“, – sakoma „Heineken“ generalinio direktoriaus Dolfo van den Brinko pranešime. „Rusijos vyriausybės karas su Ukraina yra neišprovokuotas ir visiškai nepateisinamas užpuolimas“, – sakė jis.

„Heineken“ kompanijoje Rusijoje dirba 1800 žmonių, ji teigia esanti trečia pagal dydį alaus darykla šalyje, kur vietinei rinkai gamina „Žiguliovskoje ir „Ochota“ prekės ženklus. Alaus darykla pareiškė, kad „nedelsdama imsis veiksmų, kad atskirtų“ savo verslą Rusijoje nuo kitų savo operacijų pasaulyje, „kad sustabdytų pinigų, honorarų ir dividendų srautą iš Rusijos“.

Kiti garsūs „Heineken“ prekių ženklai yra „Amstel“, „Tiger“ ir „Strongbow“ sidras.

Anot Jeilio universiteto mokslininkų, apie 300 kompanijų paskelbė pasitraukiančios iš Rusijos, kai ši įsiveržė į kaimyninę Ukrainą. Visuomenei spaudžiant, prie jų antradienį prisijungė „McDonald's“, „Coca-Cola“ ir „Starbucks“. Taip pat antradienį didžiausia pasaulyje leidybos įmonė „Universal Music Group“ pranešė stabdanti visą veiklą ir nedelsiant uždaranti savo biurus Rusijoje. „Raginame kuo greičiau nutraukti smurtą Ukrainoje“, – sakoma „Universal“ pranešime.

Prancūzijos geležinkelių milžinė „Alstom“ trečiadienį paskelbė, kad stabdo tiekimus į Rusiją ir būsimas verslo investicijas joje. Tačiau „Alstom“ teigė, kad pasilieka savo akcijas Rusijos lokomotyvų ir geležinkelio įrangos tiekėjoje „Transmashholding“.

„Ferrari“, neturinti gamyklų Rusijoje ir ten atstovaujama dviejų nepriklausomų tarpininkų, kasmet Rusijoje parduoda mažiau nei 100 automobilių iš daugiau nei 11 tūkst., pernai pristatytų visame pasaulyje. Italijos bendrovė antradienį paskelbė paaukojusi milijoną eurų „ukrainiečiams paremti“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės