Pigiausių maisto produktų krepšelio vasario mėnesio kainų reitinge „Maxima“ didina krepšelio kainą 0,66 euro ir lieka pirmoje reitingo vietoje. „Iki“ mažina krepšelio kainą 0,21 euro ir atsistoja į antrą vietą. „Lidl“ didina krepšelio kainą 3,25 euro ir krinta į trečią vietą. „Norfa“ didina krepšelio kainą 2,69 euro ir smunka į ketvirtą vietą. „Barbora“ didina kainas 0,18 euro ir lieka penktoje vietoje. „Rimi“ didina kainą 3,10 euro ir krinta į šeštą vietą. „e-Rimi“ didina kainas 6,12 euro ir atsistoja į septintą vietą.

Populiarių ir gerai žinomų Pricer.lt produktų vidutinio krepšelio kainų vasario mėnesio analizė rodo, kad, lyginant su sausiu, kainos kyla 1,43 euro (3,1 proc.). 2022 m. vasario mėnesio žinomų produktų vidutinio krepšelio kaina buvo 7,96 euro (20,2 proc.) didesnė už 2021 m. vasario mėnesio krepšelį. Tai irgi yra didžiausia krepšelio vertė nuo kainų stebėjimo pradžios.

Žinomų prekių ženklų krepšelio vasario mėnesio kainų reitinge pigiausiu tampa „Rimi“, kainą didinęs 0,43 euro. Antroje vietoje – „e-Rimi“ kainą didino 0,53 euro. „Maxima“ didina krepšelio kainą 0,30 euro ir atsistoja į trečią vietą. „Norfa“ didina kainas 2,36 euro ir atsistoja į ketvirtą vietą. „Barbora“ didina kainas 4,04 euro ir atsistoja į penktą vietą. „Iki“ didina kainas 0,91 euro ir atsistoja į paskutinę penktą vietą.

Iš Pricer.LT stebimų 52 prekių kainų brango 44 prekės, pigo 8 prekės.

Iš viso reikšmingai (10 procentų ir daugiau) brangsta 31 prekė iš 52 stebimų. Labiausiai brangusios prekės – pomidorai, makaronai, saulėgrąžų aliejus, kava, grietinė, varškė, juoda duona, pienas.

Labiausiai, 10 procentų ir daugiau, pigusių prekių, lyginant su praėjusių metų sausiu, yra 2 – broilerių ketvirčiai, pigiausia biri arbata.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)