Sberbank“ ir „Tinkoff Bank“ sekmadienį pranešė svarstantys galimybę naudoti mokėjimo korteles, susietas su Kinijos mokėjimo sistema „UnionPay“.

Didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ pareiškė apie pokyčių datą paskelbsiantis vėliau.

„Sberbank“ ir „Tinkoff Bank“ pranešė savo klientams, kad jie galės atlikti operacijas „Visa“ ir „Mastercard“ kortelėmis Rusijos viduje, tačiau nuo trečiadienio jos nebegalios mokėjimams už šalies ribų.

Rusijos centrinis bankas sekmadienį perspėjo, kad visos „Visa“ arba „Mastercard“ sistemas naudojančios kortelės nustos veikti tiek perkant užsienio svetainėse, tiek atliekant operacijas užsienyje.

Rusijos bankai ieško naujų būdų, kaip palengvinti tarptautinius mokėjimus, kai daugybė užsienio įmonių sustabdė finansines paslaugas, Vakarams įgyvendinant sankcijas, skirtas izoliuoti Rusiją ir atskirti ją nuo pasaulinės finansų sistemos.

Be „Visa“ ir „Mastercard“, savo paslaugas savaitgalį sustabdė ir „American Express“.

Apie pasitraukimą iš Rusijos paskelbė didieji prekių ženklai, įskaitant „Apple“, „Shell“ ir „Ikea“.

Visgi Kinija dar kartą patvirtino savo ryšius, o užsienio reikalų ministras pirmadienį pavadino Rusiją „svarbiausia Pekino strategine partnere“.

Kinija atsisakė kritikuoti invaziją į Ukrainą, tačiau pamėgino atsiriboti ragindama dialogą ir gerbti nacionalinį suverenitetą.

Tuo metu Kinijos mokėjimų apdorojimo įmonė „UnionPay“, turinti mokėjimų monopolį antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje ir aptarnaujanti didelę dalį šalies gyventojų, gali tapti rimta „Visa“ ir „Mastercard“ konkurente.

„UnionPay“ kortelės priimamos fizinėse parduotuvėse 180 šalių ir regionų bei internetinėse parduotuvėse 200 šalių ir regionų, teigiama jos svetainėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)