„Uosto akvatorijos gilinimo iki 15 metrų darbai vėlavo, matėme pavojų, kad jie nebus atlikti laiku, tad uosto direkcija nutraukė sutartį su rangovu „Rohde Nielsen“, – pranešime sakė uosto vadovas Algis Latakas.

Uosto direkcija praėjusią savaitę paskelbė naują rangovo konkursą – jo laimėtojas turės išgilinti vidinį laivybos kanalą iki 15,5 metro bei baigti nebaigtus „Rohde Nielsen“ darbus.

Anot pranešimo, nuo šiaurinės uosto dalies iki Malkų įlankos padidinus kanalo gylį, į uostą atvykstantys laivai galės būti pilniau pakrauti, trumpės krovinių gabenimo laikas, mažės oro tarša, bus užtikrinamas dar didesnis laivybos saugumas.

„Besikeičiančios pasaulinės tendencijos lemia, kad laivybos verslo efektyvumą siekiama užtikrinti statant ir eksploatuojant vis didesnius laivus. (...) Turime prisitaikyti prie globalių rinkos pokyčių, tad pradėtas uosto gilinimas ir yra vienas iš kertinių žingsnių siekiant naujo kokybinio uosto pranašumo“, – sakė A. Latakas.

Sutartis su Danijos įmone buvo pasirašyta pernai sausį, darbus ji turėjo atlikti iki šių metų pavasario. Įmonė yra uoste įgyvendinusi ne vieną projektą – 2011–2013 metais ji valė akvatorijos dugną, gilino uosto įplauką ir kanalą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją