Pranešime teigiama, kad operacijos, atliekamos Rusijoje išduotomis „Visa“ kortelėmis, nebeveiks už šalies ribų, o visos „Visa“ kortelės, išduotos ne Rusijoje esančių finansų įstaigų, nebeveiks Rusijoje.

„Mastercard“ šeštadienį taip pat paskelbė stabdanti veiklą Rusijoje, prisidėdama prie daugelio stambių JAV bendrovių, atsiribojusių nuo Maskvos dėl jos invazijos į Ukrainą.

„Mastercard“ nurodė, kad „atsižvelgdama į dabartinio konflikto beprecedentį pobūdį ir neaiškią ekonominę aplinką“ nusprendė „sustabdyti mūsų tinklo paslaugas Rusijoje“.

„Visa“ savo ruožtu pranešė, kad „nedelsdama“ pradės „dirbti su klientais ir partneriais Rusijoje, kad sustabdytų visas „Visa“ operacijas artimiausiomis dienomis“.

„Esame priversti imtis veiksmų po Rusijos invazijos į Ukrainą ir nepriimtinų įvykių, kurių liudininkais tapome“, – pareiškime teigė „Visa Inc“ pirmininkas ir vykdomasis direktorius Alas Kelly.

„Apgailestaujame dėl to, kokį poveikį tai turės mūsų vertinamiems kolegoms, klientams, partneriams, prekybininkams ir kortelių turėtojams, kuriuos aptarnaujame Rusijoje. Šis karas ir tebesitęsianti grėsmė taikai ir stabilumui reikalauja, kad reaguotume vadovaudamiesi savo vertybėmis.“

Kaip informuoja naujienų agentūra Reuters, atsiskaitymai šia kortele bus sustabdyti artimiausiu metu.

Visa nutraukia veiklą Rusijoje.

„Sberbank“ neigia: kortelės veiks

„Sberbank“ teigia, kad „Visa“ ir „Mastercard“ kortelės Rusijoje veiks, nepaisant „Visa“ pranešimų.

„Sberbank“ pareiškė, kad „Visa“ ir „Mastercard“ paskelbtos sankcijos neturės įtakos jo išduodamų kortelių naudotojams Rusijoje, pranešė naujienų agentūra „Tass“.

„Šie sprendimai neturės įtakos „Sberbank“ „Visa“ ir „Mastercards“ kortelėms šalies viduje“, – „Tass“ citavo banką.

Buvo pranešta, kad ne tik „Visa“, bet ir „Mastercard“ stabdo veiklą Rusijoje dėl sukelto karo Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės