Karas dėl Ukrainos vyksta ir virtualioje erdvėje. Šįkart jo atgarsių galima rasti ir vienoje populiariausių elektroninės prekybos platformų „eBay”. Čia vyksta rusų kariuomenės tankų „aukcionai”, jie „parduodami”, nurodant, kad gautos lėšos bus skiriamos kovotojams paremti.

„Rusiškas tankas T72. Atsiimti tik asmeniškai, atvykus į Ukrainą”, – skelbiama šiuo metu vykstančiame aukcione.

Panašu, jog dėl griežtų „eBay” taisyklių čia taip pat užsimenama, jog tankas yra žaislinis, bet aukcionas iliustruotas ir tikrų tankų nuotraukomis.

Tarptautinėje elektroninės prekybos platformoje „eBay” atsirado skelbimų apie parduodamus rusiškus tankus

„Surinkti pinigai bus skiriami padėti Ukrainai”, – skelbia rusiško tanko aukcioną paskelbęs, Didžiojoje Britanijoje gyvenantis asmuo.

Penktadienį paskelbus aukcioną pradinė rusiško tanko kaina buvo 150 svarų sterlingų, o tą pačią dieną ji pakilo iki 255 svarų.

To paties modelio rusišką tanką „eBay” platformoje siūlantis asmuo skelbimą gausiai iliustravo panašu, jog Ukrainoje darytomis tikrų tankų nuotraukomis.

Nurodoma, kad tankas šiuo metu yra Ukrainoje, Kharkivo mieste, jo siuntimas į kitas šalis kainuotų tik 36 eurus. Tiesa, detaliame aprašyme patikslinama, jog tai nėra tikras tankas, o tik skaitmeninės jo nuotraukos, kurias pirkėjui žadama atsiųsti elektroniniu paštu.

Ketvirtadienį paskelbus aukcioną „tankas” sulaukė nemažo susidomėjimo. Iki aukciono pabaigos likus dviems dienoms, didžiausia pasiūlyta suma siekia 6 tūkst. 270 eurų.

Tarptautinėje elektroninės prekybos platformoje „eBay” atsirado skelbimų apie parduodamus rusiškus tankus

Tačiau tai dar nereiškia, jog aukcionui pasibaigus pinigai bus sumokėti. Panašu, jog visi dalyvaujantys aukcione ir keliantys kainą puikiai suvokia, jog tai tėra būdas pasišaipyti iš Ukrainą užpuolusios ir didžiulius nuostolius patiriančios rusų kariuomenės.

Dar vieną skelbimą apie parduodamą rusišką kovos mašiną platformoje „eBay” patalpinusi kaunietė aiškiai nurodo, jog tai būdas rinktis pinigus kovojančiai Ukrainai paremti.

„Draugams Ukrainoje labai reikalinga pagalba. Jums atsiųsiu tanko nuotrauką ir Ukrainos vėliavą”, – skelbiama aprašyme.

Taip pat patikslinama, jog laikas pagalbai skirti yra labai svarbus, nurodoma, jog bus nupirktos būtiniausios prekės ir medikamentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės