„Šiuo ypatingu laiku prisiimu dar didesnę atsakomybę VP grupėje. Kartu su savo kolegomis, kitų įmonių vadovais, būsiu atsakinga ne tik už „Maximą“, bet ir už kitus „Vilniaus prekybos“ verslus Baltijos šalyse, Lenkijoje, Bulgarijoje, Švedijoje“, – taip pasikeitimus pakomentavo naujoji „Vilniaus prekybos“ direktorė J. Bivainytė.

„Maxima LT“ palieku kraunant vilkiką maisto prekių Ukrainos Raudonajam Kryžiui. Prieš dieną perdavėme Lietuvos „Maisto bankui“ 1000 rinkinių būtinų prekių pabėgėliams. Pagalba tiek Ukrainoje esantiems žmonėms, tiek ir ukrainiečiams šiuo metu atvykstantiems į Lietuvą tapo mūsų prioritetu. Tačiau ne mažiau svarbu atsakingai, jautria širdimi ir šaltu protu daryti tai, už ką esame atsakingi kasdieninėje savo veikloje: aprūpinti šalies gyventojus maistu“, – „Vilniaus prekybos“ pranešime cituojama J. Bivainytė.

„Maxima LT“ generaliniu direktoriumi paskirtas ir valdybos pirmininku išrinktas daugiau nei metus „Maxima Latvija“ vadovavęs Tomas Rupšys. „Maxima Latvija“ įmonės vairą perima ir „Maxima grupės“ valdybos nare tampa Karolina Zygmantaitė. Ji iki šiol ėjo „Maxima grupės“ finansų direktorės pareigas, o šias pareigas perima Povilas Šulys, kuris pastaruosius dvejus metus vadovavo „Ermi group“ bei „Ermitažui“.

Naująja „Ermitažo“ bei „Ermi group“ direktore ir valdybos pirmininke tampa Agnė Voverė. A. Voverė bendrovės „Maxima International Sourcing“ vadovavimą perduoda laikinai direktoriaus pareigas eisiančiam įmonės finansų direktoriui Mykolui Navickui. „Vilniaus prekybai“ ir „Radas“ vadovavęs Andrius Mikalauskas koncentruojasi į „Radas“ veiklą – VP grupės e. komerciją.

„Planuotą rotaciją svarstėme atidėti, tačiau nutarėme, kad dabartiniame kontekste šie numatyti pokyčiai dar labiau sutelks įmones. Tai, kad vienu metu galime atlikti septynių vadovų rotaciją, rodo, kad su kolegomis esame pasiekę tokį susivokimo lygį, kai sugebame savo veiklą matyti ne tik įmonės, kurioje dirbame, apimtyje, bet visos įmonių grupės mastu. Tai leidžia greitai reaguoti į verslo tendencijas ir pasiskirstyti atsakomybėmis pagal tai, kur tuo metu koncentruojamės ir kokia kryptimi veikiame“, – teigė „Maxima grupės“ valdybos pirmininkas M. Kuncaitis.

Šį penktadienį, kovo 4 dieną, įvyks vadovų rotacija šiose „Vilniaus prekybos“ grupės įmonėse: UAB „Vilniaus prekyba“, „Maxima Grupė“, UAB, „Maxima International Sourcing“, UAB, „Maxima LT“, UAB, „Maxima Latvija“ SIA, RADAS, UAB, „Ermi group“, UAB ir UAB „Ermitažas“.