„LBA vienijamos finansų bei kredito sektoriaus įmonės remia Europos ir kitų tarptautinių bei nacionalinių institucijų inicijuotus veiksmus, siekiant palengvinti Rusijos agresijos žalą Ukrainos piliečiams. LBA nariai įgyvendina ne vieną iniciatyvą, skirtą pagelbėti Ukrainai ir jos žmonėms šiuo sudėtingu laikotarpiu“, – akcentavo dr. Eivilė Čipkutė, LBA prezidentė.

LBA priklausantys bankai individualiai ir nepriklausomai priėmė sprendimus pasitraukusiems iš karo veiksmų zonos Ukrainos piliečiams sąskaitas atidaryti nemokamai, taip pat nemokamai pasiūlys ir bankinių paslaugų planus.

Kreipiantis į kredito įstaigą dėl sąskaitos atidarymo asmens tapatybei identifikuoti užtenka Ukrainos piliečio paso – biometrinio arba paprasto. Kitus reikiamus dokumentus kiekvienas bankas nustato individualiai.

Prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, kredito įstaigos grynųjų Ukrainos grivinų į kitas valiutas nebekeičia. Siekiant išvengti tarpbankinių mokesčių, Ukrainos piliečiams, turintiems sąskaitas Ukrainos bankuose ir jų išduotas mokėjimo korteles, siūlome atsidaryti sąskaitą Lietuvoje veikiančiuose bankuose, persivesti lėšas iš Ukrainos banko sąskaitos į sąskaitą Lietuvoje ir naudotis Lietuvoje išduota mokėjimo kortele.

Taip pat Lietuvoje veikiančių bankų klientams mokėjimai į Ukrainą yra nemokami. Jeigu sąskaitos išraše būtų nurodyta, kad už mokėjimą nuskaičiuotas aptarnavimo mokestis, jis į sąskaitą bus grąžintas artimiausiu metu. Esant galimybei, pirmenybę rekomenduojame teikti mokėjimams į sąskaitas, kuriose galite atlikti mokėjimus eurais. Šie mokėjimai vyksta greičiausiai.

Norint paremti organizacijas, renkančias lėšas Ukrainai, būtina pasitikrinti paramos gavėjo banko sąskaitos numerį oficialiuose šaltiniuose, pvz., organizacijos interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją