Anot savivaldybės, nuo metų pradžios sulaukta šimtų gyventojų pranešimų apie netinkamai prižiūrimas teritorijas.

Vien už sausį miestą tvarkančioms įmonėms skirta daugiau nei 224,5 tūkst. eurų baudų.

Pasak savivaldybės, sausį kai kur pėsčiųjų takai buvo nebarstyti arba tinkamai nenuvalyti.

„Ši žiema buvo sudėtinga miesto tvarkymo atžvilgiu, nes temperatūra dažnai keitėsi iš teigiamos į neigiamą, ir atvirkščiai. Tokios oro sąlygos – ypač pavojingos, nes formuojasi plikledis. Miestą tvarkančioms įmonėms teko iššūkis reaguoti akimirksniu ir iš anksto numatyti galimus pavojus“, – pranešime teigė Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

„Deja, susitvarkė ne visos įmonės, tai rodo ir skirtų baudų suma. Su įmonėmis bendraujame nuolat, primename, koks yra sostinės standartas. Jei situacija nesikeis, priimsime atitinkamus sprendimus dėl tolimesnio bendradarbiavimo“, – sakė jis.

Dviračių takų, šaligatvių ir kitų kietųjų dangų, kurias prižiūri Vilniaus miesto savivaldybė žiemą, plotas yra virš 4 mln. kvadratinių metrų. Šį plotą įmonės turi nuvalyti nedelsiant, taip pat operatyviai turi būti nuvalyti ir privažiavimai prie atliekų konteinerių kiemuose.

Šiuo metu tvarko Vilnių tvarko bendrovės „Stebulė“, „VSA Vilnius“, „Mano aplinka“, „Ecoservice“, „Ekonovus“ ir „Šilėja“

Savivaldybė primena, kad mieste pastebėjus ilgesnį laiką nevalytus šaligatvius, kiemus ar skverus, apie tai pirmiausia reikia pranešti seniūnijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją