„Sodros” Pensijų anuitetų fondo turtas daugiausia investuojamas plačiai diversifikuojant geografiškai ir – siekiant efektyvaus valdymo – naudojant indeksinius fondus, kurių vienetais prekiaujama biržoje (ETF). Likusi turto dalis, apie 25 proc., investuojama tiesiogiai į Baltijos šalių vyriausybių ir bendrovių obligacijas. Šiuo metu pensijų anuitetų fondo turtas yra apie 15,5 mln. eurų.

Dalis Pensijų anuitetų fondo turto yra investuota į besivystančių rinkų akcijų indeksą atkartojantį ETF (“Xtrackers MSCI Emerging Markets ESG UCITS ETF 1C”). Šis fondas atkartoja bendrovės MSCI sukurtą indeksą, kurį sudaro pagal tvarumo kriterijus atrinktų besivystančių rinkų bendrovių akcijos.
Trečiadienį MSCI paskelbė pašalinanti Rusijos Federacijos akcijas iš visų besivystančių rinkų indeksų nuo kovo 9 dienos.

Iki šiol šiame indekse buvo trijų Rusijos Federacijoje registruotų bendrovių – aukso ir kitų metalų kasyklų Polyus, Polymetal International, ir Maskvos biržos MICEX RTS – akcijų. 2022 m. vasario 28 d. duomenimis, visos šios akcijos kartu sudarė 0,28 proc. indekso. Todėl bendra netiesioginių investicijų į Rusijos Federaciją dalis sudarė 0,007 proc. (1099,83 euro) Pensijų anuitetų fondų turto.

Per mėnesį nuo 2022 m. sausio 31 d. šio ETF vertė nukrito 3,93 proc., tuo metu jo sudėtyje esančių Rusijos Federacijos bendrovių akcijos krito žymiai labiau. Pensijų anuitetų fondo turtas, netiesiogiai investuotas į šią šalį, sumažėjo 40,67 proc., arba 753,67 euro. Tiesiogiai į finansines priemones, susijusias su Rusija, nėra investuota.

Pensijų anuitetų fondo turtas nei tiesiogiai, nei netiesiogiai nėra investuotas į finansines priemones, susijusias su Baltarusija ar Ukraina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją