„Tikimės, kad pasirašyta finansavimo sutartis su bendrove „Ignitis“ prisidės prie tolesnio sklandaus energijos tiekimo šalies gyventojams ir verslui. Geopolitinės įtampos ir aukštų energetikos išteklių kainų kontekste šis finansavimas padidins bendrovės galimybes reaguoti į didesnius nei įprastai kainų svyravimus tarptautinėse energijos rinkose“, – sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Pasak A. Sagatausko, energetikos sektoriui taip pat tenka svarbus vaidmuo, siekiant spręsti tokias ilgalaikes problemas kaip klimato kaita, todėl itin vertinami aiškūs „Ignitis grupės“ tvarumo tikslai, kurie prisideda prie didesnio visos šalies ekonomikos atsparumo dabartiniams ar ateities iššūkiams.

„Ignitis“ turi diversifikuotą gamtinių dujų portfelį, kuriame prioritetas skiriamas SGD kroviniams. Dėl to savo klientams ir šalies gyventojams užtikriname patikimą ir nepertraukiamą dujų tiekimą, kas šiame geopolitiniame kontekste yra ypač svarbu“, − sako „Ignitis“ vadovas Artūras Bortkevičius.

Paskolos lėšos bus skirtos finansuoti suskystintų gamtinių dujų krovinių įsigijimą, siekiant užtikrinti rinkos paklausą ir nepertraukiamą dujų tiekimą. Paskolos lėšos gali būti naudojamos ir kitoms apyvartinio kapitalo reikmėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją