Lietuvos bankas pranešė pradėjęs patikrinimą, kaip įmonė laikosi šių reikalavimų, ir kol jis bus atliekamas (vėliausiai iki rugsėjo 15 dienos), įpareigojo bendrovę neteikti paslaugų naujiems klientams, kurie negyvena Europos ekonominėje erdvėje (EEE) arba yra ne EEE piliečiai, išskyrus atvejus, kai klientai gyvena Ukrainoje arba yra Ukrainos piliečiai.

Bendrovei taip pat draudžiama teikti paslaugas juridiniams asmenims, kurių buveinė yra ne EEE arba kurių veikla priskiriama prie rizikingų, pavyzdžiui keisti virtualųjį turtą, teikti paskolas virtualiuoju turtu, investuoti į „Forex“.

Centrinis bankas 2020 metais už aštuonis pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pažeidimus skyrė įmonei 370 tūkst. eurų baudą.

„Naujausia Lietuvos bankui pateikta informacija duoda pagrindo įtarti, kad įstaiga nevykdė nurodymo ištaisyti patikrinimo metu nustatytus pažeidimus ir veiklos trūkumus“, – rašoma LB pranešime.

„Paysera“ vasario pabaigoje pranešė nebeaptarnausianti operacijų Rusijos rubliais, uždarys Rusijos klientų sąskaitas ir ribos pinigų siuntimą į šios šalies bankus ir iš jų.

Bendrovė teigė, jog visiems įmonės klientams nutraukiami pervedimai į visus Rusijos ar Baltarusijos bankus, jeigu gavėjas yra tų šalių įmonė. Kitų šalių įmonės, kurių pagrindiniai akcininkai yra Rusijos piliečiai be teisės gyventi vienoje iš bendrovei priimtinų šalių, negalės likti bendrovės klientėmis.

Pernai spalį Vilniaus apygardos administracinis teismas iki 200 tūkst. eurų sumažino „Payserai“ skirtą baudą. Tiek bendrovė, tiek centrinis bankas teigė, jog skųs šį sprendimą.

Lietuviško kapitalo fintech bendrovė šiuo metu veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Kosove, Albanijoje, Ukrainoje ir Ispanijoje.

„Paysera LT“ akcininkai yra bendrovę 2004 metais įkūrę Kostas Noreika, Audrius Lučiūnas, Šarūnas Broga ir Rolandas Razma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją