„Uoste įvairūs pasvarstymai dėl grupės darbuotojų atleidimo. Kol kas jokių veiksmų neturime, bet pradedame girdėti. Stebime šitą informaciją, ir, aišku, informuosime, jei kažkas pereis prie veiksmų, nes įmonės nutraukia ryšius ir bendradarbiavimą su Rusija“, – antradienį Trišalės tarybos posėdyje sakė Inga Balnanosienė.

Vėliau ji BNS patikslino jokios konkrečios informacijos kol kas neturinti.

Užimtumo tarnybos Klaipėdos klientų aptarnavimo departamento direktorė Jurgita Petraitienė BNS sakė neturinti duomenų apie galimus grupinius darbuotojų atleidimus.

Tikėtina, kad darbuotojų atleis „Belaruskalij“ trąšų nuo vasario netekęs Birių krovinių terminalas (BKT), kurio krantinės nuo vasario 10-osios stovi tuščios.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu BKT yra 142 darbuotojai – keturiais mažiau nei sausio 30 dieną.

Pagal Darbo kodeksą bendrovė Užimtumo tarnybai privalo pranešti apie grupinį darbuotojų atleidimą, jeigu atleidžiama daugiau kaip 10 proc. žmonių.

Kremliui praėjusią savaitę pradėjus karą Ukrainoje, Europos Sąjunga ir kitos pasaulio valstybės Rusijai paskelbė beprecedentes sankcijas. Vis daugiau verslų Lietuvoje taip pat nutraukia bendradarbiavimą tiek su Rusija, tiek su Baltarusija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją