„Tikiuosi, kad sankcijos lems papildomus judėjimus, kylančius iš visuomenės, jog situacija Rusijoje turi keistis, kadangi jų žmonės kentės. Kalbu ne tik apie oligarchus, kalbu ir apie vidurinę klasę“, – CNN teigė G. Nausėda.

Pasak prezidento, sankcijų efektas jau yra juntamas.

„Kalbame apie BVP kritimą, Rusijos rublio kurso kritimą, valstybės rezervų mažėjimą. Visos šios problemos šį kartą yra labai skausmingos, ir Rusijos Federacija turės sumokėti kainą“, – tvirtino G. Nausėda.

Prezidentas interviu CNN baigė žodžiais „Slava Ukraini“.

ELTA primena, kad pirmadienį įsigaliojo Europos Sąjungos sankcijos Rusijos centriniam bankui ir aviacijai.

Pasak Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen, bankų veiklos apribojimai apima draudimą vykdyti sandorius su šia Rusijos finansų institucija.

Siekiant blokuoti Rusijos prezidento Vladimiro Putino karo Ukrainoje finansavimą, taip pat bus įšaldytas visas banko turtas ES.

Vos prasidėjus valiutų prekybai pirmadienį, Rusijos valiutos vertė nukrito iki istorinių žemumų – 100,96 rublio už JAV dolerį, lyginant su 83,5 rublio trečiadienį – dieną prieš Maskvos sprendimą pradėti karinę agresiją Ukrainoje. Rublio kaina euro atžvilgiu nukrito iki 113,52, lyginant su 93,5 iki karinės invazijos.

Reaguojant į staigų valiutos vertės kritimą, Rusijos centrinis bankas pirmadienį paskelbė didinąs bazinę palūkanų normą nuo 9,5 iki 20 proc.

Centrinis bankas pirmadienio rytą taip pat paskelbė apie privalomą priemonę Rusijoje įsikūrusioms įmonėms, iš eksporto uždirbančioms užsienio valiutą, parduoti 80 proc. valiutos iš savo pajamų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės