Lietuvos apeliacinis teismas vasario 24 dieną paliko galioti fondui nepalankų Vilniaus apygardos teismo pernai kovą priimtą sprendimą, kuriuo visiškai patenkintas statybininkų ieškinys.

„Nėra pagrindo sutikti su atsakovės (Šiaurės Europos investicinio fondo – BNS) pozicija, kad ieškovė („SKV-Valda – BNS), įrengdama sankryžos elementus, atliko daugiau darbų nei buvo susitarusios šalys ar kad atsakovė neturi už juos atsiskaityti su ieškove“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

„Situacija išlieka tokia, kokia ji buvo nuo pradžių. Visiems plėtotojams, stačiusiems aplink minėtą sankryžą, sutarus dėl tokios infrastruktūros, kuri atitiktų būsimų gyventojų bei klientų poreikius, įrengimo, „SKV-Valda“ vienašališkai ir be mūsų sutikimo nukrypo nuo susitarimo, ženkliai padidindama darbų apimtį ir kainą.

Šis pakeitimas padarytas dėl išaugusių „SKV-Valdos“ poreikių. Fondas su šiais pakeitimais niekada nesutiko, todėl šiuo metu svarstome skųsti šį teismo sprendimą“, – teigia „Omberg group“ Teisės vadovas Mindaugas Černiauskas.

Priduriama, kad „Omberg group“ yra strateginis ŠEIF investuotojas, tačiau fondas veikia savarankiškai nuo „Omberg“.

Ginčas tarp įmonių kilo dėl darbų apimties, nes jos iš anksto nebuvo suderinusios sankryžos įrengimo sąmatos. Statybininkai teisme nurodė, jog įgyvendinant susitarimą jiems teko perdaryti projektą, padidinti sankryžą, įrengti šviesoforus ir dėl to projektas pabrango.

Užsakovės nuomone, statybininkai be reikalo padidino darbų apimtis, todėl fondas neturi pareigos šių darbų kompensuoti.

Byloje konstatuota, kad „SKV-Valda“ patyrė 671 tūkst. eurų išlaidų, o užsakovas jai liko skolingas 224 tūkst. eurų. Atsižvelgdamas į tai, kad pateikus ieškinį fondas statybininkams sumokėjo 61 tūkst. eurų, teismas priteisė likusią skolos dalį su delspinigiais - 173 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją