Trumpalaikės paskolos sutartis bus pasirašyta artimiausiu metu, joje nebus numatyta papildomų įsipareigojimų įvykdymą užtikrinančių priemonių, kitos paskolos sąlygos yra konfidencialios.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkas Renatas Pocius pernai gruodį BNS teigė, kad Vyriausybei ir Seimui nusprendus per kelerius metus išdėstyti dujų kainų augimą gyventojams ir patvirtinus naujas dujų ir elektros kainas nuo sausio, „Ignitis“ artimiausiais metais gali tekti skolintis apie 190 mln. eurų, iš jų dujų įsigijimui – apie 116 mln. eurų, o elektros – dar apie 76 mln. eurų.

„Ignitis grupė“ antrinei įmonei „Ignitis“ pernai jau paskolino iki 300 mln. eurų skirtumui tarp elektros ar gamtinių dujų įsigijimo kainų ir patvirtintų tarifų buitiniams vartotojams padengti, be to, „Ignitis“ iš SEB banko tam tikslui pasiskolino dar iki 104 mln. eurų.

Reaguojant į smarkiai rinkose pabrangusias dujas Seimo priimtais įstatymais dujų kainų augimas vartotojams bus išdėstytas iki penkerių metų.

Savo ruožtu, siekiant išvengti staigaus elektros sąskaitų augimo didelei daliai vartotojų, Seimas pusmečiui atidėjo terminą maždaug 480 tūkst. vartotojų pasirinkti nepriklausomą tiekėją, dėl kurio jie dar neapsisprendė ir tai turėjo padaryti iki gruodžio vidurio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)