„Būtina keisti ekonominę politiką, būtina užbaigti visą šį valstybinį kapitalizmą“, – O. Deripaska rašė programėlėje „Telegram“, reikalaudamas pareigūnų „paaiškinimų“, kas nutiks ekonomikai per ateinančius tris mėnesius.

„Jeigu tai tikra krizė, tai mums reikia realių krizių vadybininkų, o ne fantazuotojų su krūva kvailų pasisakymų“, – sakė 54 metų vyras.

„Skirtingai nei 2014 metais, dabar nebus įmanoma apsimesti, kad nieko neįvyko“, – sakė O. Deripaska, turėdamas omenyje Maskvos įvykdytą Ukrainos Krymo pusiasalio aneksiją ir vėliau įvestas Vakarų sankcijas.

„Premier“ lygos futbolo klubo „Chelsea“ savininkas milijardierius Romanas Abramovičius įsitraukė į šios krizės sprendimą, sakė jo atstovė žiniasklaidai.

„Galiu patvirtinti, kad Ukrainos pusė kreipėsi į Romaną Abramovičių dėl paramos siekiant taikaus sprendimo ir kad nuo to laiko jis stengiasi padėti, – sakė ji. – Atsižvelgdami į tai, kas pastatyta ant kortos, prašytume supratimo, kodėl nekomentuojame nei pačios situacijos, nei jo dalyvavimo“.

Šeštadienį Rusijos ir Izraelio pilietybę turintis milijardierius paskelbė, kad „Chelsea“ „valdymą ir priežiūrą“ perduoda klubo labdaros fondo patikėtiniams. Tačiau jis ir toliau liks savininkas.
Dar vienas milijardierius, bankininkas Olegas Tinkovas, tiesiogiai pasisakė prieš karą.

„Ukrainoje kasdien žūsta nekalti žmonės, tai neįsivaizduojama ir nepriimtina! – pareiškė jis „Instagram“ tinkle. – Valstybės turėtų leisti pinigus žmonių gydymui, moksliniams tyrimams, kad įveiktų vėžį, o ne karui. Mes esame prieš šį karą!“

Vakarų vyriausybėms griežtinant spaudimą Rusijos ekonomikai po Maskvos invazijos į Ukrainą, taip pat nusitaikyta į turtingą Maskvos elitą ir jo turtą užsienyje, nes ekspertai mano, kad tai dar vienas būdas susilpninti prezidento Vladimiro Putino galią.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės