San Fransiske įsikūrusios kompanijos pareiškime sakoma, kad jos vadovai „nusiuntė laiškus lyderiams visoje Europoje, pradedant Lenkija, Vokietija, Vengrija ir Rumunija, ir pasiūlė paramą joms savo teritorijose priimant pabėgėlius“.

„Airbnb.org įsipareigoja padėti trumpam apgyvendinti iki 100 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos, bet glaudžiai bendradarbiaus su vyriausybėmis, kad kuo geriau padėtų patenkinti konkrečius poreikius kiekvienoje šalyje, įskaitant ilgesnį apgyvendinimą“, – priduriama pareiškime.

Nurodoma, kad apgyvendinimą finansuos kompanija, „Airbnb“ fondo pabėgėliams donorai ir savininkai.

Airbnb.org yra kompanijos ne pelno organizacija, visame pasaulyje padedanti laikinai apgyvendinti žmones krizių metu.

Nuo Rusijos invazijos pradžios į Europos Sąjungą jau atvyko apie 400 tūkst. ukrainiečių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Beveik pusė jų pasiekė Lenkiją, skelbia šios šalies vyriausybė.

„Airbnb“ iniciatyva primena pagalbą, pernai rugpjūtį pasiūlytą afganistaniečiams, bėgusiems iš savo šalies Talibanui joje užgrobus valdžią.

Iniciatyva nėra vienintelis kompanijos pastarojo meto įsitraukimas į svarbius pasaulio reikalus.

Anksčiau šį mėnesį tyrimas parodė, kad kompanija turėjo šimtus skelbimų Sindziange ir Tibete – dviejuose Kinijos regionuose, kur, kaip teigiama, Pekinas vykdo daug žmogaus teisių pažeidimų ir prievartinę kultūrinę asimiliaciją.

Tuo metu „Airbnb“ naujienų agentūrai AFP sakė, kad veiklą vykdo ten, kur jai „leidžia JAV vyriausybė“, ir laikosi „griežto proceso, padedančio užtikrinti taikomų taisyklių laikymąsi“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją