„Sberbank Europe AG“, kurio būstinė yra Austrijoje, o filialai veikia Kroatijoje ir Slovėnijoje, „susidūrė su indėlių atsiėmimo banga dėl geopolitinės įtampos įtakos reputacijai“, pažymėjo ECB.

„ECB mano, kad „Sberbank Europe AG“ ir dvi jo patronuojamosios įmonės bankų sąjungoje – „Sberbank dd“ Kroatijoje ir „Sberbank banka dd“ Slovėnijoje – žlunga arba gali žlugti dėl pablogėjusios jų likvidumo padėties,“ – sakoma ECB pranešime.

„Tikėtina, kad bankas negalės sumokėti savo skolų ar kitų įsipareigojimų suėjus terminams,“ – priduriama pranešime.

Dviem didžiausiems Rusijos bankams „Sberbank“ ir VTB ketvirtadienį pradėtos taikyti griežtos JAV sankcijos, kuriomis siekiama apriboti jų galimybes vykdyti verslą tarptautiniu mastu.

O savaitgalį paskelbta, kad tam tikri bankai bus pašalinti iš tarptautinės mokėjimo sistemos SWIFT.

Bankas „Sberbank Europe AG“, kurio 100 proc. priklauso patronuojančiai įmonei Rusijoje, taip pat turi padalinius Bosnijoje ir Hercegovinoje, Čekijoje, Vengrijoje ir Serbijoje, kurios nepriklauso ECB jurisdikcijai.

ECB teigimu, „jis koordinuoja veiksmus su nacionalinėmis kompetentingomis institucijomis“ šiose šalyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)