Pavyzdžiui, šioje internetinėje svetainėje įvedus prekės brūkšninio kodo pradžią galima sužinoti, kur ji iš tiesų pagaminta. Tinklalapyje taip pat nurodomas ukrainietiškų produktų arba su Ukraina susijusių įmonių sąrašas.

Atitinkamai, yra ir su Rusija susijusių verslų ar prekių sąrašas.

„Pateikiame patikrintą sąrašą pilnai arba dalinai Rusijos kapitalo verslo subjektų, verslų, kurie glaudžiai bendradarbiauja su agresoriaus režimu. Jų prekių ar paslaugų pirkimas remia Rusijos agresiją Ukrainoje, todėl kviečiame to atsisakyti“, – teigia priemonės kūrėjai.

„Šis puslapis yra savanoriškas projektas, todėl dėl didelio pranešimų kiekio gali įsivelti klaidų“, – aiškina iniciatoriai.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) sekmadienį pranešė, kad Ukrainoje pagamintas ar registruotas prekes vartotojai gali atpažinti pagal ant prekės pakuotės ar etiketės nurodytą kilmės šalį, taip pat gali padėti prekės brūkšninis kodas.

„Pirmieji trys brūkšninio kodo skaičiai nurodo konkrečią šalį. Atkreipiame dėmesį, kad skaitmenys 482 yra Ukrainos kodas. Visada patartina atkreipti dėmesį ir į prekės pakuotę ar etiketę – prekės kilmės informacija nustatyta tvarka paprastai pateikiama tekstine išraiška“, – skelbia tarnyba.

Brūkšninio kodo reikšmė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės