„Bankų bendruomenė pasiruošusi įvairiems scenarijams: turime pakankamai likvidumo paklausai patenkinti, nėra jokių apribojimų grynųjų pinigų išėmimui nei per bankomatus, nei skyriuose. Sankcijų sąlygomis koordinuojame savo veiklą ir kartu su Rusijos centriniu banku stengiamės užtikrinti nenutrūkstamą bei tvarų darbą“, – bendrame kreipimesi tvirtina „Sberbank“, VTB, „Alfa Bank“, „Otkritie“ ir virtinė kitų Rusijos komercinių bankų.

Bendrą jų kreipimąsi į klientus išplatino didžiausias šalyje bankas – valstybės kontroliuojamas „Sberbank“.

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį įvedė blokuojančias sankcijas Rusijos bankams VTB, „Otkritie“, „Sovcombank“ ir „Novikombank“, o „Sberbank“ buvo pritaikytos sankcijos korespondentinėms ir mokėjimų sąskaitoms. Į JAV ir Europos sankcijų spaustuvus šios savaitės pradžioje pateko „Promsviazbank“ ir „Rossija“.

Be to, Vašingtonas ketvirtadienį paskelbė naujų sankcijų Rusijos organizacijų skolinimuisi ir akcinio kapitalo finansavimui iš JAV investuotojų. Jos palietė „Alfa Bank“, „Moskovskij kreditnyj bank“, „Sberbank“, „Rosselchozbank“ ir „Gazprombank“.

„Vakar daugelis mūsų klientų skaitė naujienas apie didžiausių Rusijos bankų įtraukimą į sankcijų sąrašus ir dėl to susirūpino. Manome, kad svarbu pažymėti, jog kiekvienas iš bankų ir toliau aptarnauja klientus kaip įprastai bei daro viską, kas būtina, kad šį nestabilų laikotarpį praeitų ramiai“, – teigiama Rusijos bankų kreipimesi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės