Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė redakcijai pasakojo, kad vakar parduotuvėse buvo fiksuojamas išaugęs klientų srautas.

„Srautas vakar didėjo 10 proc., o pirkinių krepšelio dydis taip pat buvo 10 proc. didesnis“, – sakė ji.

Pasak atstovės, daugiausia gyventojai vakar pirko aliejų, kruopas ir miltus, kitaip tariant, ilgo galiojimo produktus.

„Užtikriname, kad tiekimo grandinė yra tvirta ir prekių neturėtume pritrūkti“, – ramino ji.

Panašiai kalbėjo ir „Norfa“ atstovas Darius Ryliškis.

„Ilgo galiojimo prekių, tokių, kaip konservai, kruopos, cukrus, druska pardavimai didėjo, bet prekių trūkumo nėra.

Nemanome, kad pritrūktume kokių nors prekių“, – sakė jis.

Apie 20 proc. didėjusius pardavimus pasakojo ir „Rimi Lietuva“ atstovė spaudai Gabrielė Šerėnienė.

„Vakar dieną pardavimai mūsų tinkle, lyginant su praeitų metų ta pačia diena, bendrai augo apie 20 proc.

Žmonės pirko pačias įvairiausias prekes, daugiausia mėsą, daržoves, kruopas, konservus, vandenį, kūdikių maistą, higienos priemones.

Papildomu ilgo galiojimo prekių tiekimu pradėjome rūpintis jau prieš kurį laiką, todėl jų artimiausiu metu pritrūkti neturėtų – lentynos bus papildomos gavus naujas prekes. Bet kokiu atveju, aktyviai bendradarbiaujame su tiekėjais ir iškilus laikiniems tiekimo nesklandumams kartu ieškosime sprendimų, kaip operatyviai užtikrinti prekių pasiūlą mūsų pirkėjams“, – tikino atstovė.

Kad ketvirtadienį gyventojų prekybos tinkle pirkėjų buvo daugiau nei įprastai, teigė ir „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

„Vasario 24 dieną, antroje dienos pusėje, pradėjome matyti augančius pirkėjų srautus.

Palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, vakar mūsų tinkle jie buvo apie 9 proc. didesni. Populiariausiomis prekėmis tapo įvairios kruopos, konservai, didelės talpos vandens buteliai. Suprantame, kad tai – žmogiška reakcija į įvykius Ukrainoje ir ji gali tęstis dar kelias dienas. Po keleto dienų intensyvesnio apsipirkimo, vėliau žmonės kurį laiką perka mažiau“, – sakė atstovė.

Tiesa, ji aiškino, kad prekybos tinklas šiuo metu turi pavienių signalų, jog gamintojai gali susidurti su kai kurių maistinių žaliavų trūkumų, dėl ko tam tikrą laiką parduotuvėse gali nebūti kai kurių prekių ženklų.

„Jau dabar gamintojai ieško alternatyvų, kur pirkti žaliavas, tačiau prisitaikymas prie esamų aplinkybių gali užtrukti. Nepaisant to, dar kartą norime pabrėžti, kad būtiniausių prekių trūkumo neprognozuojame“, – sakė ji.

Didesnių srautų, priešingai nei kitur, teigė nefiksavęs tik „Lidl“ prekybos tinklas.

„Reikšmingų pokyčių dėl pirkėjų srautų vakar nebuvo, prekyba vyksta kaip įprasta. Prekių trūkumo parduotuvėse taip pat nėra“, – sakė „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės