Anot Gintauto Pangonio, fabriko veikla laikinai sustabdyta ketvirtadienį, nes dėl kontroliuojamo eismo ir sugadintų kelių prie jo neįmanoma privažiuoti.

„Sustabdyta laikinai. Daug įmonių nedirba, nes vykstant karo veiksmams kontroliuojamas transportas, produkcijos nei išvežti, nei įvežti neįmanoma. Šįryt kalbėjau su direktoriumi, patekti į gamyklą jau neįmanoma, susprogdinti tilai. Fabrikas saugomas, laukiama, kas bus toliau, šiuo metu jis neveikia. Kaip sakė vadovas, šalia Černygovo yra Rusijos kariuomenė, įvažiavusi iš Baltarusijos. Deja, tokia situacija“, – penktadienį ryte BNS sakė G. Pangonis.

Šiaurinėje šalies dalyje, greta pasienio su Baltarusija esančioje „Mena Pak“ dirba 88 žmonės, visi jie, įskaitant vadovaujantį personalą – ukrainiečiai. Grupės vadovas sako, kad jiems, jeigu reikės, bus suteikta visa būtina pagalba.

„Prašymų dar nėra, bet mes esame įvardiję, kad, esant reikalui, pasirūpinsime darbuotojais ir jų šeimomis Lietuvoje. Kviečiame atvažiuoti, pasirūpinsime gyvenamuoju plotu. Taip pat „Mena Pak“ visus piniginius resursus gali naudoti tam, ko reikia Ukrainai. Daugiau kažkuo šiuo metu ir negalime padėti, jeigu kreipsis, žiūrėsim, kuo galėsim prisidėti“, – kalbėjo G. Pangonis.

Anot jo, „Mena Pak“ Lietuvos grupei priklauso nuo 2010 metų, į šią bendrovę „Grigeo“ investavo 3,7 mln. eurų.

„Palyginus su visa grupe, tai maža dalis. Tolesnis mūsų santykis su fabriku išlieka, nebent jis būtų nacionalizuotas. Vadovai turi priimti sprendimus, kaip jį išlaikyti. Net jeigu šalis ir kariaus, mūsų gaminama produkcija, pakuotė, bus reikalinga maisto pramonei, žmonėms valgyti juk reikia“, – sakė grupės prezidentas.

Grupė eksportuoja į daugiau kaip 20 šalių, todėl prarasti pardavimai būtų perorientuojami į kitas rinkas, teigia bendrovė. „Mena Pak“ pardavimai 2021 metais sudarė 5 proc. visų grupės pardavimų.

„Tai apie 8 milijonai eurų, jeigu pokyčių reikšmingų nebus, tuos praradimus orientuosim į kitas rinkas. Pardavimai į Rusiją ir Baltarusiją buvo maži ir įtakos neturės. Bet karas Europoje poveikį turės visiems, ne tik Lietuvai, per energetiką ir kitus dalykus“, – sakė G. Pangonis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją