„Kategoriškai smerkiame Rusijos karinę agresiją. Esame įsitikinę, kad pilietiškas požiūris yra aukščiau verslo interesų, todėl priėmėme sprendimą įšaldyti partnerystes su rusiškais ir baltarusiškais prekės ženklais neribotam laikui. Svarbu pažymėti, kad partneriai tokį mūsų sprendimą priima, ir patys reiškia nepritarimą kariniams veiksmams“, – sako „MV GROUP“ generalinis direktorius Marijus Cilcius.

„MV GROUP“ – viena didžiausių verslo grupių Baltijos šalyse, Lietuvoje valdanti bendroves „Mineraliniai vandenys“, „MV GROUP Production“, „MV GROUP Logistics“.

Kaip pranešime nurodė „Barbora“, jų asortimente nebeliks Rusijoje ir Baltarusijoje pagamintų alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų, sausų pusfabrikačių, padažų bei karamelės, arbatos pakeliuose, tokios sausos bakalėjos kaip saulėgrąžos, baltarusiškų žuvies produktų ir hematogeno.

Rusiškas ir Baltarusiškas prekes iš asortimento „Barbora“ išims visose šalyse, kuriose veikia – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

Šiuo metu yra peržiūrimi tokių prekių sąrašai ir planuojama, kad jau rytoj „Barboros“ asortimente jų nebeliks.

„Visose šalyse stebime situaciją ir sekame Vyriausybės priimamus sprendimus. Esame pasirengę imtis visų veiksmų pagal Vyriausybės nurodymą“, – priduria „Barboros“ vadovas Andrius Jurgelevičius.

Ketvirtadienį apie tokį sprendimą pranešė ir „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis.

„Mes naujų užsakymų iš Rusijos nebedarome. Baltarusiškų prekių užsakymo esame atsisakę nuo „lėktuvo laikų“, o dabar, kadangi ta situacija tokia, naujų užsakymų iš Rusijos nebebus“, – teigė jis.

Kaip pasakojo, iš Rusijos dažniausiai būdavo importuojami saldainiai ir majonezas. Vadovas aiškino, kad prekių iš Rusijos likučių parduotuvėse dar bus galima rasti, bet tik tol, kol viskas bus išprekiauta.

Taip pat „Iki“ tinklo atstovė komentavo, kad baltarusiška produkcija bendrovė neprekiauja, o dėl rusiškos produkcijos įmonė nusprendė parduoti likučius, o naujų užsakymų nebepriimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją